Advarer Catalonia mot å bryte loven

Publisert

Spanias kong Felipe VI advarer regionspresidenten i Catalonia mot å bryte loven i den pågående prosessen for uavhengighet. I en uttalelse torsdag 23. juli sier spanskekongen at respekt for loven og for statlige institusjoner ikke er alternativ som kan velges bort. Presidenten i Catalonia, Artur Mas, gikk nylig sammen med andre uavhengighetspartier i det katalanske parlamentet med en egen liste foran regionsvalget 27. september. Målet er å vinne valget og erklære uavhengighet for Catalonia.

Det er andre gang på en uke at kong Felipe VI kommenterer den pågående prosessen for Catalonias uavhengighet fra Spania. For få dager siden uttalte den nye monarken at den katalanske regionspresidentens initiativ var umulig å anerkjenne.

Under en offisiell representasjon i Barcelona torsdag 23. juli gjentok han «advarselen» og påminnet Artur Mas om behovet for å respektere loven, noe han mente ikke var et alternativ som kunne velges bort, men hadde dype røtter og var kilde til «legitimitet» og en uunngåelig dyd for «fredelig og fri demokratisk sameksistens» i samfunnet.

Mas som siden lenge før den provisoriske folkeavstemningen i fjor har balansert uavhengighetsprosjektet på kanten av spansk lovgivning, gjentok etter kongens uttalelse at ingen lover så langt var brutt og at han ikke følte seg truffet av ordene.

Les også: Skriver ut nyvalg om uavhengighet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter