80 drukningsulykker så langt i 2017

Publisert

Totalt 80 personer har til og med mars i år omkommet i drukningsulykker i Spania, fem mer enn på samme tid i fjor. De fleste av ulykkene har skjedd i Andalucia og på Kanariøyene. Hele 85 prosent av de omkomne var menn, hvorav nær halvparten var i alderen 35 til 64 år.

Av de 80 drukningsulykkene så langt i år, skjedde 21 i Andalucia, 18 på Kanariøyene, 12 i Galicia, 6 i Cantabria, 5 i Catalonia og 5 i Valencia, 4 på Balearene og resten i andre regioner. I fjor omkom 437 mennesker ved drukning i Spania. Av disse skjedde 52 prosent ved badestrender, resten i svømmebasseng, elver og annet. Tallene er hentet fra foreningen for livredning i Spania, Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo.

Les også: Eldre menn mest utsatt for drukning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter