76 års fengsel PP-edderkopp

Publisert

Francisco Correa Sánchez alias Don Vito risikerer en av tidenes lengste fengselsstraffer for korrupsjon. Mannen som også er kjent som Gürtel og sjefen for nettverket med samme navn, kan dersom aktoratet får det som de vil på papiret bli idømt 76 års fengsel. Forholdet inngår i regjeringspartiet Partido Populars mest omfattende korrupsjonssak, den såkalte Gürtel-saken.

Flere av Partido Populars politikere risikerer også fengsel i saken, blant annet tidligere parlamentsmedlem Alfonso Bosch som kan få 23 år og tidligere ordfører i Madrid-kommunen Boadilla del Monte, Arturo González Panero, som risikerer 37 år. Boadilla del Monte er en av kommunene som Gürtel-nettverket kontrollerte, en administrasjon som under PPs ledese skal ha betalt Francisco Correa alene hele 2,7 millioner euro i kommisjon fra 2001 til 2009, skriver El Mundo.

I korte trekk handler Gürtel-saken om hvordan et nettverk av forretningsmenn og byggefirmaer har finansiert PPs valgkampanjer og bestukket partiets politikere i en årrekke. Til gjengjeld har nettverket, dets firmaer og kontakter, oppnådd eiendomskontrakter og oppdragsvirksomhet i forskjellige provinser og kommuner.

Partiets samarbeid med nettverket strekker seg etter det man vet over minst seks regioner i Spania. Foruten Madrid er medlemmer av partiets kommune- og regionsadministrasjon under etterforskning i Comunidad Valenciana, Andalucia, Castilla-La Mancha, Rioja og Galicia. Den spanske juristen og tidligere dommer Baltasar Garzón stod for de første avsløringene og åpnet etterforskning i saken i februar 2009. Nettverkets antatte hovedmann Francisco «Gürtel» Correa ble da varetektsfengslet og satt i fengsel til sommeren 2012 da han slapp ut mot kausjon på 200.000 euro (ca 1,7 millioner kroner).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter