750 euros bot for bading på rødt flagg

Publisert

To personer i Xàbia nord på Costa Blanca ble mandag 1. august bøtelagt for bading på rødt flagg. Høye bølger gjorde at strendene langs hele kysten på tidspunktet hadde det gule flagget oppe. I Xàbia var imidlertid forholdene så vanskelige at det røde flagget ble heist. Tross forbudet om bading skal mange strandgjester ha beveget seg ut i vannet, noe som fikk politiet til å reagere. De to personene skal ha fått en bot på 750 euro, over 7.000 norske kroner. Badevaktene skal også ha måtte redde flere personer opp av vannet, skriver avisen El País.

I tillegg til det røde flagget skal redningstjenesten gjentatte ganger ha annonsert badeforbudet over høytaleranlegget. Da de to strandgjestene likevel gikk for å bade, ble de bøtelagt. Boten begrunnes med at overtredelsen ikke bare satte de to personenes liv i fare, men også skapte en farlig situasjon for badevaktene på stranden.

Politiet i Xàbia har også anmeldt en person for å ha brutt forbudet mot åpen ild. Vedkommende skal ha drevet med fyrverkeri og sendt opp raketter mindre en 500 meter fra et skogområde. Grunnet varmen og tørken i distriktet er skogbrannfaren for tiden vurdert som ekstrem. Det vil si nivå 3, det høyeste. I følge skogvernloven i Comunidad Valenciana (Ley Forestal) kan lovbruddet straffes med bøter opptil 18.030 euro (ca. 170.000 kroner).

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: