75 millioner besøkte Spania i 2016

Publisert

Spania har igjen satt ny rekord i antall turister. Tallet for 2016 er ennå ikke offisielt, men vil trolig komme på nærmere 75 millioner tilreisende – syv millioner mer enn året før. Konflikter i andre ferieland rundt Middelhavet regnes som noe av årsaken til økningen.

Spania har de siste årene hatt en enorm økning i turismen. I følge tall fra det spanske industri-og turismedepartementets månedlige beregninger på grensepasseringer (FRONTUR) kom det solfylte landet for første gang over 60 millioner tilreisende i 2013. I 2014 var tallet økt til 64,9 millioner og i 2015 til 68,1 millioner.

Spania regnes for å ha en godt utviklet og profesjonell turistnæring. Spanske hoteller er også rangert blant de mest lønnsomme i verden.

Les også: Spanske hoteller mest lønnsomme

Samtidig forklares noe av økning de siste årene, med uro i andre ferieland som Frankrike, Tyrkia og Egypt.

Fra 2012 til 2015 skal antallet tilreisende til Spania ha økt med rundt 30 prosent. Undersøkelser viser at mellom 30 og 36 prosent av denne økningen kan forklares med konflikter i konkurrerende ferieland.

Les også: Turist-boom grunnet konflikt i andre land

Det offisielle tallet på grensepasseringer for Spania i 2016 er ennå ikke klart, men vil i følge foreløpige beregninger havne på nærmere 75 millioner.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter