700 brannmenn skal beskytte Costa Blanca mot skogbrann

Publisert

Costa Blanca og resten av Alicante-provinsen har i år til sammen 716 brannmenn på jobb mot skogbranner, over hundre flere stillinger enn i fjor. Skogbrannfaren i provinsen anses som spesielt høy denne sommeren grunnet kraftig vekst i vegetasjonen. Ved siden av varme, vind og tørke, gjør busker, kratt og småskog at områdene blir mer brannfarlige. Bemanningen er delt opp i tolv soner som skal dekke hele provinsen.

Hvert år oppstår det tusenvis av små og store skogbranner i Spania. For Valencia-regionen alene skjer det fra rundt 300 til 500 i året. I perioden 1. januar til 30. september i fjor ble det registrert 289 i regionen. Av disse skjedde 66 i Alicante-provinsen (Costa Blanca). I følge tall fra landets myndigheter ble det totalt registrert 13.545 skogbranner i Spania i 2017.

Les også: Torrevieja forbereder seg på skogbrann

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter