64-åring fødte tvillinger

Publisert

En kvinne fra Burgos i Spania har født tvillinger i en alder av 64 år. De nyfødte, en jente og en gutt, skal være i god fysisk form og ble etter avtale tatt med keisersnitt. Svangerskapet er blant de eldste man kjenner til i verden for tvillinger. Kvinnen skal ha blitt gravid gjennom prøverør på en klinikk i USA.

Den vellykkede fødselen omtales i positive ordelag i media. Samtidig er det knyttet tvil til tvillingmorens evne til å ta vare på barna. Avisen El País opplyser at kvinnen tidligere er blitt fratatt foreldreretten til en jente hun fødte for seks år siden. Omsorgen skal ha blitt overført etter rapporter om at barnet ikke gikk i barnehage eller på skole og led under isolasjon, mangelfull bekledning og mangelfull hygiene.


Fødsler over 60 år forekommer

Det finnes ingen lovbestemt aldersbegrensning på retten til å bli gravid i Spania. Den spanske foreningen for fertilitet Sociedad Española de Fertilidad har imidlertid innført en egen grense på 50 år for klinikker. Her gjøres det unntak i visse tilfeller, som når kvinner er i fysisk god form for alderen.

Den 64 år gamle kvinnen som nylig fødte tvillinger i Burgos er i godt selskap i Spania. I fjor ble en kvinne fra Cádiz mor i en alder av 62 år. Samme år fikk en 67 år gammel kvinne fra Barcelona tvillinger.

Fødsler over 60 år er ikke lenger uvanlig, blant annet på grunn av fremskritt innen kunstig befruktning. I følge El País har en klinikk i India hjulpet flere kvinner over 70 år til å bli gravide (med vellykket resultat i minst ett tilfelle i 2006). I 2007 skal en russisk kvinne ha født i en lader av 79 år.

Les også: Kvinne i Galicia 62 år og gravid

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter