62% av kommunene uten nye smittetilfeller siste to uker

Publisert

Valencia-regionens president Ximo Pugi, sier at Valencia-regionen, inkluderer Alicante-provinsen, om få dager er klar til å deskalere Corona-tiltakene. Med bare 26 smittede pr. 100.000 innbyggere siste 14 dager, er smittegraden her bare en tredjedel av landsnittet i Spania. Bare fire av Spanias 17 autonome regioner har lavere smittetall.

I samme perioden har man gjort 102.000 vanlige tester og 20.000 hurtigtester i Valencia-regionen.

62% av kommunene i Alicante, Valencia, Castellon har ikke sett nye smittetilfeller på to uker. Altså 337 kommuner langs kysten uten nye tilfeller. Bare tre av ti personer som har vært registert smittet har fortsatt viruset i kroppen.

Puig kom med disse tallene, samme dag som spanske barn igjen kunne gå utendørs. Presidenten for Valencia-regionen deltok i en video-konferanse hvor han og andre representanter for Spanias regioner, sammen med Spanias president Pedro Sanchez, gikk gjennom situasjonen i deres regioner.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter