6 av 10 er friskmeldte – ekstreme forskjeller i Spania

Publisert

I Valencia Regionen er seks av ti som har vært registert som smittet av Corona-viruset nå friskmeldt. I begynnelsen av mars hadde ni av ti registrerte fortsatt ett aktivt Corona-virus i kroppen.

Samtidig som regionen nærmer seg neste fase av deskalering registrerer man tre Corona-relaterte dødsfall og 28 nye smittede i hele Alicante-provinsen siste døgn.

Selv om dette er alvorlig nok for de som er rammet er situsjonen nå en helt annen enn da man i mars så stigende tall hvert døgn. Valencia-regionen er blant de som er klare for å gå fra fase 0 til fase 1 om mindre enn en uke.

Status i Spania pr 3. mai. De grønne linjene viser friskmeldte. Den røde vise omkomne pr dag.

Ekstremt mye bedre situasjon langs kysten

4. mai ble det registert ingen nye smittede i hele Valencia-regionen. Samme dagen var det i Malaga-provinsen, for andre dag på rad, ingen som var registert omkommet av Corona-viruset.

Valencia-regionen hadde pr 4. mai 14.5 smittede nye smittede pr 100.000 innbyggere siste 14 dager. Til sammenlikning har Madrid 69,3 og Katalonia (Barcelona) 113 nye smittede pr 100.000 innbyggere. For Andalucia er tallet 14.24.

Enda bedre situasjon på Kanariøyene

På Kanariøyene er det registrert 7.43 smittede pr 100.000 innbyggere siste 14-dagers periode. Kontrasten til Madrids 69,23 er enorm. Kanariøyene La Gomera, Lanzarote og El Hierro går derfor direkte til Fase 1 av Spanias “oppmykning” av Corona-tiltak. Dette fem dager før resten av Spania (11. Mai).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: