51 arrestert i ny korrupsjonssak

Publisert

En ny stor korrupsjonssak er under opprulling i Spania. I en koordinert aksjon mellom spansk politi, påtalemyndighet og domstolene er hele 51 personer arrestert. De mistenkte skal ha tilhørt et nettverk av firmaer og politikere fra en rekke forskjellige kommuner og regionale administrasjoner i Madrid, Castilla y León, Murcia og Valencia. Blant de arresterte er Partido Populars partisekretær i Madrid-regionen Francisco Granados og presidenten i provinsen León, Marcos Martínez, også fra PP.

I tillegg til regions- og provinspolitikere skal en rekker kommuner være involvert i det som framtrer som en svært omfattende korrupsjonssak. Blant de 51 arresterte er også flere personer fra det private næringsliv. Det antatte nettverket av korrupte aktører skal i løpet av de siste to årene ha stått bak tildeling av offentlige oppdrag for 250 millioner euro i bytte mot betaling av ulovlig kommisjon.

Den koordinerte politiaksjonen som fant sted for få dager siden har utspring i beslagleggelsen av en rekke kontoer i Sveits, blant annet tilhørende PPs partisekretær i Madrid, Francisco Granados.

Politikere fra både regjeringspartiet Partido Popular og PSOE skal være involvert i saken. De arresterte har angivelig ikke drevet nettverket for å berike partiorganisasjonen med for personlig vinning, skriver avisen El Mundo.

Foto: Partido Populars partisekretær i Madrid-regionen Francisco Granados, hovedtiltalt i saken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter