50€ i bot for å henge opp palestinsk flagg foran Israels ambassade

Publisert

Flere aktivister tok seg inn i en bygning i nærheten av den israelske ambassaden i Madrid for å vise frem et palestinsk flagg i november 2023. De har nå blitt bøtelagt med 50 euro.

I alt ni personer fra gruppen har blitt bøtelagt for å ha tatt seg inn uten tillatelse i en bygning i nærheten av ambassaden. Bygget som eies av TV-stasjonen TVE har stått ubrukt i årevis.

En gruppe aktivister gikk morgenen 25. november i fjor inn i det tidligere hovedkvarteret til TV-stasjonen, som ligger på hjørnet av Velázquez- og Joaquín Costa-gatene i Madrid, og klatret opp på antennen til bygningen, som ligger noen få meter fra den israelske ambassaden.

Det var da flere av dem foldet ut et palestinsk flagg på fasaden av bygningen og et banner med teksten “Fra elven til havet, Palestina vil vinne”. Samtidig foldet de som hadde klatret opp i toppen av kommunikasjonstårnet ut et vertikalt banner med budskapet “Folkemorderiske Israel”.

Alle kom seg inn i bygningen uten å bli oppdaget av det nasjonale politiet som patruljerte i området, og forlot bygningen for egen maskin, før de ble pågrepet og identifisert av betjentene. Medlemmer av provinsens informasjonsbrigade kom også til stedet, og alle ble løslatt etter å ha blitt arrestert. Bannerne og flaggene ble ikke fjernet før flere dager senere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter