48 kvinner drept av partneren i 2013

Publisert

I følge tall fra spanske myndigheter ble 48 kvinner drept av partneren sin i 2013. Av disse er 37 spanske, mens 11 er av annen nasjonalitet. Selv om tallet er det laveste i statistikkens tiårige historie oppfattes det som svært bekymringsverdig. Tallet bekrefter i følge det spanske sosialdepartementet behovet for å satse videre på arbeidet med å forebygge vold mot kvinner. Åtte av drapene skal ha skjedd i Valencia-regionen.

Bare ti av de 48 kvinnene hadde anmeldt mannen for vold. Syv av disse levde med beskyttelsestiltak i en eller annen form. Det siste registrerte dødsfallet skal ha vært en 45 år gammel kvinne fra Pontevedra i Galicia som ble drept 1. juledag. I dette tilfellet skal mannen ha vært anmeldt for vold av sin forrige partner, men ikke av avdøde.

Departement for helse, sosiale tjenester og likestilling forsikrer om at de vil fortsette arbeidet med å forebygge vold i hjemmet. I tillegg skal det sosiologiske forskningsinstituttet Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) få i oppdrag å kartlegge kvinners situasjon i Spania. I følge departementet vil det legges spesiell vekt på tenåringsjenter og de nye formene for trusler og press som kommuniseres via sosiale medier.

Departementet minner også om at vold kan anmeldes på telefon 016, en nødsentral som skal ha mottatt 51.870 henvendelser i 2013. Det påpekes at 67.239 kvinner som har opplevd vold fra partneren for øyeblikket er under oppfølging og at 6.000 menn allerede er fengslet.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter