45 millioner ut av vinduet

Publisert

Partido Populars tidligere regionsledelse i Madrid skal ha brukt hele 45 millioner euro på et prosjekt som aldri ble noe av. Navnet var Geomadrid, en interaktiv karttjeneste som ble lansert i 2006 av daværende regionspresident Esperanza Aguirre (PP). Tjenesten skulle være et tilbud til innbyggerne i regionen om detaljert kartografisk informasjon over Internett. Prosjektet ble fremhevet som noe av det siste av teknologi innen nettbaserte karttjenester, men ble senere forlatt med den begrunnelse at det ikke fungerte.

Det offentlige foretaket Arpegio som under regionspresident Aguirres ledelse hadde ansvaret for oppdraget er i dag under etterforskning i den såkalte Púnica-saken, en korrupsjonssak der en rekke PP-politikere og forretningsfolk fra Madrid sitter på tiltalebenken. Gjennom forskjellige oppdrag, deriblant prosjektet Geomadrid, skal de tiltalte ha underslått tilsammen 250 millioner euro.

Les også: PP brukte 1,5 millioner på værstasjon

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter