21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Over 4 millioner turister i sommer

Over 4 millioner utenlandske turister er i løpet av sommermånedene ventet til Costa Blanca og resten av Comunidad Valenciana. Tilstrømningen fra utlandet i juni, juli, august og september er beregnet å gi inntekter på rundt fire milliarder euro. Turismen er generelt viktig for Valencia-regionen og står for rundt 14 prosent av regionens bruttoprodukt.

Tilstrømningen av utenlandske turister fra juni til september i år – beregnet til 4,1 millioner personer – er ventet å gi inntekter på rundt fire milliarder euro, 7 prosent mer enn for samme periode i fjor.

Tallene ble presentert av Valencia-regionens president Ximo Puig under et møte med representanter for regionens turistnæring tirsdag 12. juni. I følge Puig har inntektene fra turismen så langt i år økt fra i fjor. Fra januar til og med april skal rundt 2,2 millioner utenlandske turister ha besøkt regionen. Det betyr inntekter på over 2,1 milliarder euro, 1,4 prosent mer enn i samme i periode i fjor.

Ved siden av besøkende fra utlandet kommer en betydelig nasjonal turisme. Totalt sett utgjør turistnæringen rundt 14 prosent av regionens bruttoprodukt og 14 prosent av all sysselsetting. Regionsregjeringen har lagt frem en plan som skal gjøre ansettelser innen næringen mer stabile og mindre sesongutsatte.

Relaterte saker

- Advertisement -