35 millioner euro til sykkelsti

Publisert

Valencia vil investere 34,8 millioner euro i nye sykkelstier. Rutene skal gå gjennom hele regionen fra nord til syd og inngår i EuroVelo, et rutenett av sykkelstier der målet er å knytte hele det europeiske kontinentet sammen med grønne veier. Investeringen i Comunidad Valenciana gjelder for 2014 til 2020 og er støttet med 50 prosent av EU.

I følge beregninger fra administrasjonen har Valencia per dags dato rundt femti forskjellige sykkelstier rundt omkring i regionen, ruter som ikke er knyttet sammen og som totalt utgjør ca. 40 mil med sykkelsti. Disse skal etter planen forbindes med hverandre.

EuroVelo tok form i 1995 etter initiativ fra sykkelforeningene European Cyclists’ Federation (ECF), De Frie Fugle (Danmark) og Sustrans (Storbritannia). Prosjektet ledes i dag av ECF og har som mål å knytte hele Europa sammen gjennom sykkelstier fra nord til syd og øst til vest på kontionentet. Middelhavsruten som går gjennom Comunidad Valenciana vil når den blir ferdigstilt knytte Cadiz på sydtuppen av Spania til Aten sydøst i Helleas. Prosjektet støttes økonomisk av nasjonale og regionale administrasjoner over hele Europa samt EU.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: