30% flere ran med vold – kriminaliteten i Barcelona er på «krise-nivå»

Publisert

I Barcelona er syv er drept og flere andre nesten døde etter knivstikkinger i løpet av en drøy måned. En 91 år gammel kvinne fikk skader i hodet i det tyver ranet henne for halskjedet. En diplomat fra Afghanistan ble kastet i bakken av flere menn og frastjålet klokka.

Til nå i år er elleve personer drept med vold i Barcelona, syv av disse ble drept i løpet av høysesongen for turisme i byen juli og august. Antallet anmeldte voldelige ran har økt med 30% til nå i år.

Denne sommeren har situasjonen blitt vesentlig forverret med flere flere voldelige ran. Barcelonas tidligere politisjef og nå vise-ordfører, Albert Batlle, beskriver situasjonen i den katalanske hovedstaden som en «sikkerhets-krise».

Byens akselererende problem med kriminalitet og vold må adresseres med en mer «..intensiv sikkerhets politikk samt sosiale tiltak..» har Batlle uttalt.

Politiet sier det er gjenger ungdommer som står bak mye av krim-bølgen. Ranerne jakter på sine ofre i sentrum, ved og på stranden. Sammen slår de til for å rane til seg klokker, vesker, mobiltelefoner og andre typer verdisaker. Om politiet er på stedet greier de kanskje å få tak i to tre av hver gjeng som slår til, men ofte løper selve gjerningsmannen fri. Politiet sier noen av de involverte er arrestert opptil 30 ganger tidligere.

At badende på strendene blir frastjålet sine klær er nå så vanlig at politiet som patruljerer stranden i Barcelona er utstyrt med «nød-pakker» som inneholder ett sett klær de kan gi ofrene.

Barcelona har i langt tid vært kjent som Spanias trolig verste sted når det gjelder ran av turister. Sentrum og offentlig transport i byen er kjent for sine mange ran og lommetyver. Kjørende på motorveien i Katalonia blir ofte usatt for forskjellige typer ran på rasteplasser og rundt bensinstasjoner.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter