Costa Blanca og Costa del Sol har lavest smitte – gode muligheter for raskere åpning

Publisert

På fastlandet i Spania er det bare Murcia-regionen som har lavere smittetall enn Andalucia (Costa del Sol) og Valencia-regionen (Costa Blanca).

I Madrid-regionen er det registrert 168.67 smittede pr 100.000 innbyggere siste 14-dagers periode. Antalucia ligger nesten en tiendedel under med 18,75 pr 100.000 innbyggere. Valencia-regionen såvidt over Andalucia med 20,88 smittede.

Tallene er de som ble publisert av det spanske helse-departementet 29.april. Nasjonalt har snitten gått jevnt nedover siden begynnelsen av april. Siden midten av april har antallet frismeldte hver dag vært langt fler enn antallet nye bekreftede smittede.

Data tyder på raskere åpning i Andalucia og Valencia-regionen

Statsminister Pedro Sanchez annonserte 29. april at Spania er på vei til å være «normalt» om seks til åtte uker. Altså innen utgangen av juni. I den samme talen sa han at «…nedtrappingen mot «normal-tilstand» blir gradvis, asymetrisk og koordiner…» statsministeren pekte også på smitte pr 100.000 som den avgjørende indikatoren for ting som når restaurantenee og barene får åpne sine terrasser i Spanias forskjellige provinser. Koordinert betyr at hele Spania skal gjennom de samme fasene for deskalering. Asymetrisk betyr at når smittesituasjonen er en annen i Madrid enn i Alicante, så vil det også få konsekvenser for når den aktuelle regionen går fra f.eks. fase 1 til fase 2.

Det er allerede annonsert at noen av Kanariøyene vil ligge en fase foran resten av Spania fra og med 10. mai.

Grafen viser smittede i grønt og frismeldte i blått.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter