3.000 euro i bot for å bade på rødt

Publisert

305 personer har til og med juli i år omkommet ved drukning i Spania. Det er over 14 prosent flere enn på samme tid i fjor. I et forsøk på å hindre flere ulykker har mange kommuner innført høye bøter for bading når det røde flagget er heist på stranden. Strengest er byen Cudillero i Nord-Spania der brudd på reglene bøtelegges med opptil 3.000 euro.

Andre steder som har strammet inn på reglene for bading ved kommunens strender er Xàbia nord på Costa Blanca. Under sommermånedene er byens befolkning tredoblet og kjente strender som Arenal fylles opp med badegjester. Kraftige strømninger i havet gjør at det røde flagget av og til må heises ved stranden. Brudd på badeforbudet kan gi bøter på 750 euro.

Les også: Ektepar druknet. Badet på rødt flagg

Det samme gjelder San Bartolomé de Tirajana på Gran Canaria. Å trosse det røde flagget kan gi bøter på mellom 750 og 1.500 euro. Kanariøyene er også den regionen som i fjor hadde fleste antall drukninger i Spania, 71 av en totalen på 437.

Strengest av alle er kommunenen Cudillero i Asturias helt nord i Spania. Der kan et brudd på badeforbudet koste opptil 3.000 euro.

Bøtene er ment å ha en preventiv effekt. Målet er ikke bare å redde liv for den eventuelle badegjesten, men også badevaktene som ofte må ut på farlige redningsaksjoner når rødt flagg er oppe.

Tallet på drukninger så langt i år (305 til og med juli måned) er ikke offisielt, men er basert på tellinger fra den spanske redningsorganisasjonen RFESS (Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo). Organisasjonen har registrert en økning i antallet dødsfall på 14,6 prosent fra samme periode i fjor. De fleste ulykkene skjer ved badestrender, resten i innsjøer, elver, badebasseng og annet.

For mer informasjon om flaggkodene ved spanske strender, les: Har reddet 183 personer fra å drukne 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter