25 døde på gamlehjem i Madrid

Publisert

På gamlehjemmet San Celedion i Madrid har man til nå hatt 25 Corona-relaterte dødsfall. 42 av de ansatte er i isolering. Senterets leder har bedt om hjelp fra det militære krise-teamet.

Til sammen jobber det 90 personer på institusjonen som er underlagt den katolske kirken. I tillegg er det 18 nonner som jobber her. I Spania er det vanlig at institusjoner som skoler og sykehjem drives og ledes av nonner uten faglig bakgrunn. SpaniaPosten kjenner ikke detaljene for hvem som leder San Celedion.

Til sammen 26 har dødd på et gamlehjem i Alcoy.

Før viruset-krisen slo til var det 162 eldre på San Celedion. Nå er 25 av disse døde.

Corona-viruset rammer de med svært høy alder mest og i Spania er hovestaden hardt rammet. I Madrid har over 100 dødd på pleiehjem. Ingen har nøyaktige tall på dette for øyeblikket.

20 er døde tidligere denne måneden på et annet gamlehjem i Madrid, Monte Hermoso.

Det store flertallet av de som har dødd av Corona-relaterte sykdommer i Spania er mellom 69 og 99 år gamle. Godt over halvparten av de som har omkommet er i Madrid-området. Smitten er langt mindre utbredt steder som Costa Blanca.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter