21 ekstremister arrestert i Katalona – Russland tilbød 10.000 soldater

Publisert

Spansk politi slo til på 31 forskjellige steder i Katalonia, inkludert i Barcelona by og i Girona. De arresterte 21 personer, blant dem katalanske nasjonalister, som er anklaget for å ha underslag og hvitvasking av penger.

Blant de arresterte godt kjente politikere fra partiene som har jobbet for en løsrivelse for Katalonia. David Madi, Oriol Vendrell og Xavier Vendrell er blant dem og en del av den indre sirkelen rundt Puigdemont. Også tidligere har spansk politi avslørt hvordan man har underslått penger fra det offentlige for å finansiere eksempelvis facebook-kampanjer og youtube-kampanjer hvor man ber om støtte for et uavhengig Katalonia.

Nettverket skal ha underslått penger fra det offentlige. En av metodene skal ha vært å søke om støtte til fiktive sportsklubber. Det er også en sak knyttet til dette hvor man skal ha «bløffet» om et fiktivt prosjekt hvor det angivelig var på gang et senter for næringsliv, på det som i realiteten bare var noen jordbruks-åkre.

Foto: Samme dag som arrestasjonen av Carles Puigdemont ble de arrangert en demonstrasjon i Barcelona med krav om løslatelse av den tidligere regionspresidenten og katalanske politikere som er varetektsfengslet i Spania.
Puigdemont er den tidligere journalisten som ble president for Katalonia i det folk far frustrerte etter økonomisk krise, arbeidsledighet og kutt i offentlig sektor. Han”løsrev regionen fra Spania” med et grunnlovstridig valg. Carles Puigdemont har lenge vært ettersøkt i Spania, men han holder fortsatt til i Belgia hvor han jobber for å skaffe internasjonal støtte til et uavhengig Katalonia.

10.000 russiske soldater til Katalonia

Samtidig har det kommet frem i rettsaken mot andre nasjonalister, tiltalt for underslag og oppvigleri, at Russland skal ha tilbud militær støtte. Russland skal ha tilbudt Carles Puigdemont 10.000 soldater for å gjøre Katalonia om til et nytt «Sveits» mellom Spania og Frankrike.

undersøker spanske myndigheter Carels Puigdemont og sirkelen rundt ham med tanke på deres kontakt med Kremlin.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter