20 døde migranter drev helt til Brasil

Publisert

En enkel båt med 20 døde mennesker om bord som ble oppdaget nær den brasilianske kysten. De antas å være afrikanske migranter som forsøkte å nå Kanariøyene.

Funnet er ikke unikt, og ifølge Caminando Fronteras gjenspeiler det risikoen ved den såkalte Atlanterhavsruten til Kanariøyene. Overfylte lektere fra Vest-Afrika, særlig Mauritania og Senegal, blir ofte drevet ut på åpent hav av sterke strømmer. I 2023 rapporterte Caminando Fronteras om 6 007 dødsfall eller forsvinninger på denne ruten, og 395 av disse var nettopp i båter fra Mauritania.

Det var søndag 14. april at fiskere utenfor kysten av Para, nord i Brasil, sporet opp en lang smal farkost med tjue omkomne. Båten har hvitt skrog og blått interiør og antas å komme fra Mauritania. Teorien deles av hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras, som regelmessig rapporterer til spanske myndigheter om flyktningbåter i havsnød.

De gjentatte tragediene har fått spanske myndigheter til å intensivere samarbeidet med Mauritania for å få bedre kontroll over migrasjonsstrømmen. Til tross for denne innsatsen fortsetter mennesker å miste livet, noe som forsterker behovet for større fokus på redningsaksjoner og internasjonalt samarbeid for å forhindre tragedier.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter