18-årsgrense for kjøp av energidrikker

Publisert

Legekollegiet i Málaga oppfordrer den andalusiske regionsregjeringen til å forby salg av energidrikker til mindreårige på grunn av alvorlige helserisikoer. Et slikt forbud er allerede på vei i Galicia.

Det økte forbruket blant unge har fått legekollegiet i Malaga til å reagere. På et planlagt møte med andalusiske helsemyndigheter er det ventet at legene vil kreve en 18-årsgrense for kjøp av energidrikker. Målet er å motvirke skadevirkningene av drikkenes høye innhold av koffein, taurin og sukker.

Et stort inntak av energidrikker kan ifølge forskere føre til hjerte- og karsykdommer, nevrologiske problemer, atferds- og søvnforstyrrelser. Presidenten for Málagas legekollegium, Pedro Navarro, understreker behovet for å beskytte unge mennesker mot disse skadelige stoffene.

Rapporten «Estudes» fra 2022 viser at fire av ti elever har drukket energidrikker i løpet av den siste måneden, med en høyere forekomst blant gutter. Faren for å blande disse drikkene med alkohol er også et økende problem, og 16,1 prosent av elevene mellom 14 og 18 år har gjort det.

Legekollegiet understreker viktigheten av å skille mellom energidrikker og såkalte isotoniske drikker. Sistnevnte, som hovedsakelig inneholder salter og mineraler, er berettiget etter fysisk aktivitet.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter