18-årsgrense for kjøp av energidrikker

Publisert

Legekollegiet i Málaga oppfordrer den andalusiske regionsregjeringen til å forby salg av energidrikker til mindreårige på grunn av alvorlige helserisikoer. Et slikt forbud er allerede på vei i Galicia.

Det økte forbruket blant unge har fått legekollegiet i Malaga til å reagere. På et planlagt møte med andalusiske helsemyndigheter er det ventet at legene vil kreve en 18-årsgrense for kjøp av energidrikker. Målet er å motvirke skadevirkningene av drikkenes høye innhold av koffein, taurin og sukker.

Et stort inntak av energidrikker kan ifølge forskere føre til hjerte- og karsykdommer, nevrologiske problemer, atferds- og søvnforstyrrelser. Presidenten for Málagas legekollegium, Pedro Navarro, understreker behovet for å beskytte unge mennesker mot disse skadelige stoffene.

Rapporten “Estudes” fra 2022 viser at fire av ti elever har drukket energidrikker i løpet av den siste måneden, med en høyere forekomst blant gutter. Faren for å blande disse drikkene med alkohol er også et økende problem, og 16,1 prosent av elevene mellom 14 og 18 år har gjort det.

Legekollegiet understreker viktigheten av å skille mellom energidrikker og såkalte isotoniske drikker. Sistnevnte, som hovedsakelig inneholder salter og mineraler, er berettiget etter fysisk aktivitet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter