16 åringer får stemme

Publisert

Det spanske parlamentet har vedtatt lovverk som vil gi stemmerett til 16- og 17-åringer. Nesten alle spanske politiske partier stemte for dette bortsett fra PP og Ciudanos. I Norge kan 17-åringer stemme så lenge de fyller 18 år valgåret.

 

16 åringer har i Spania lenge kunnet gifte seg, arbeide, betale skatt og få utført abort. Mange har argumentert med at det da også er naturlig at de også får stemmerett. 


Podemos ‘MP Jaume Moya krevde en slutt til “stereotyper” som at 16-åringer “… blir lett påvirket av propaganda eller foreldrenes politiske preferanser”, og understreket at dagens dagens ungdom er “mye mer bevisst” av aktuelle saker , noe man blant annet ser av de mange demonstrasjoner med ungdom som oranisatorer og deltakere. Han fremhvet «Los Indignados» som et eksempel på dette.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter