15-åring tatt av okse i Calpe

Publisert

En 15 år gammel gutt ble søndag 7. august tatt av en okse under et okseløp i Calpe nord på Costa Blanca. Gutten måtte på sykehus etter å ha blitt gjennomboret av oksens horn i armen. I følge regional lovgivning er det ikke tillatt med barn under 16 år i løpene. Arrangøren Calpe kommune hevder likevel at sikkerheten var ivaretatt.

En representant for Calpe kommune sier til media at man aldri kan forsikre seg hundre prosent mot at mindreårige deltar i okseløpene, fordi løpene foregår på åpen gate. Kommunen viser til at det til syvende og sist er foreldrenes ansvar å holde barna unna. Den 15 år gamle gutten var ikke den eneste som ble skadet. Samme dag måtte en 46 år gammel mann få behandling for sårskader etter møte med oksen. Okseløpene i Calpe har lang tradisjon, men møter hvert år kritikk fra dyrevernere.

Les også:

Kvinne omkom i okseløp i Murcia

Nok et dødsfall i okseløp

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter