14% flere døde denne sommeren

Publisert

I Valencia regionen ble det meldt om 14% flere dødsfall enn det som er vanlig sommermånedene. Mellom 28. juli og 30. august ble det meldt om 373 flere dødsfall enn det som har vært vanlig de siste årene.

Det er «Instituto de Salud Carlos III» som står bak studien som viser noe helt nytt. Mens Valencia-regionen har ligget langt under snittet, for hele Spania når det gjelder dødelighet, under hele pandemien var situasjonen under sommerferien motsatt.

13.6% flere døde i regionen i denne perioden sammenliknet med 10.1% som er snittet for hele Spania. 22. mars til 28. august døde 8% flere enn vanlig i Valencia-regionen. Snittet for hele Spania var 24% fra 13. mars til 2. september.

Under pandemiens mest dødelige periode i Valencia regionen, 20. mars til 19. april var antall dødsfall 35.4% over det vanlige.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: