130 millioner år gammel dinosaur

Publisert

Arkeologer har funnet rester av en 130 millioner år gammel dinosaur i Portell i Castellón-provinsen. Funnet skal være av det eldste som til nå er gjort i dette området og regnes som svært viktig for vitenskapelige studier. De siste årene er det oppdaget til sammen rundt 7.000 beinrester etter dinosaurer i provinsen Castellón, fordelt på 45 forskjellige utgravningssteder.

Beinrestene som nå er funnet i Portell består av blant annet ryggvirvler og deler av hofte fra minst to forskjellige dyr. Forskere har til nå konkludert med at restene er fra fuglehoftedinosaurer (ornithischia) og skal være 130 millioner år gamle. Det er ennå ikke fastslått akkurat hvilket dyr man har funnet. Mye tyder imidlertid på at det kan være snakk om en seks meter lang ornithopod, skriver avisen El País.

Funnet regnes som svært viktig for videre paleontologiske studier i området. De siste årene er det oppdaget til sammen rundt 7.000 beinrester etter dinosaurer nord i provinsen Castellón, fordelt på 45 forskjellige utgravningssteder. Prosjektet i Portell er ledet av forskere fra universitetet i Castellón og Valencia og organisasjonen Grup Guix de Vila-real.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter