11. mai kan du gå på bar med vennegjengen og fylle bilen med passasjerer

Publisert

Når Spanias regioner går inn i fase 1 av nedskalering av Corona-tiltakene får folk flest flere nye «privilegier». 11. mai går mesteparten av Spania ut av fase 0 og inn i fase 1. Regjeringen har nå spesifisert i mer detalj hva som blir de nye endringene:

  • Man kan samles opptil 10 personer i en gruppe, uansett om de kommer fra samme husstand eller ikke. Gruppene kan samles i sine respektive hjem eller på restauranter og i barer. De som tilhører “sårbare grupper er ekskludert fra dette nye “privilegiet”.

  • Utendørs terrasser tilhørende barer og restauranter kan åpnes opp for publikum. Men bare opptil 50% av normalt godkjent kapasitet. Forvent ikke at alle restauranter åpner når de får denne muligheten. Mange bedrifter er rett og slett ikke lønnsomme med denne begrensningen på kapasiteten. Mange bedriftsledere vil ikke ta ansatte ut av permisjon om man ikke kan drive med bedre grunnlag en bare 50% av terrassen. Regjeringen ga først signaler om at de ville sette grensen på 30% men dette ble endret til 50%.

  • Bilene kan kjøre fulle, så lenge de som er i bilen bor sammen. Dersom man gir skyss til noen man ikke bor sammen med må vedkommende sitte bak i bilen, altså en egen seterad pr. person sittende diagonalt. For kommersiell transport i buss, minibuss etc må setene bak sjåføren være tomme. Masker er påbudt på kollektiv-transport som buss, tog, metro etc.

  • Små-bedriftene kan åpne for publikum, dvs alle bedrifter / butikker på under 400m2. Folk kan også gå til frisør, leger, kiropraktor, fysioterapaut, tannlege etc, sålenge man har bestilt time. Man kan helst bruke slike tjenester i den kommunen man bor i. Finnes ikke tilbudet der kan kan få dra til provinshovedstaden der man bor. Det skal holdes minst to meters avstand mellom kundene. Når det ikke er mulig skal bare en kunde tillates inne i bedriften butikken til enhver tid.

  • Restauranter og barer kan selge mat man kan ta med hjem.

  • Kulturarrangementer blir igjen tillatt med opptil 30 personer.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter