10,5 millioner turister på én måned

Publisert

Spania tok imot over 10,5 millioner turister i juli. Tallet er det høyeste det populære middelhavslandet har registrert i løpet av en måned og godt over det Norge mottar på et helt år. Hver femte turist er fra Storbritannia, mens Frankrike og Tyskland fyller de to neste plassene. Den mest besøkte regionene er Catalonia, etterfulgt av Balearene og Andalucia.

Dersom man ser på hele året så langt er antallet turister i Spania kommet opp i rundt 46 millioner. Spania har de siste årene hatt en enorm økning i turismen. I 2013 kom man for første gang over 60 millioner tilreisende. I 2014 var tallet økt til 64,9 millioner, i 2015 til 68,1 millioner og i 2016 til hele 75,6 millioner.

Les også: Rekordhøye 36 millioner turister! 

 

Faktorer som kan bremse utviklingen

Spania regnes for å ha en godt utviklet turistnæring. Spanske hoteller er også rangert blant de mest lønnsomme i verden. Samtidig har noe av økningen i turismen de siste årene blitt forklart med politisk uro og terrorangrep i andre ferieland som Frankrike, Tyrkia og Egypt. Etter angrepet i Barcelona 17. august i år kan dette ha endret seg.

I månedene etter terrorangrepet i Nice i 2016 skal antallet reservasjoner av feriereiser til Frankrike ha falt med 20 prosent. Før dette hadde Paris-angrepene ført til en merkbar nedgang i hotellreservasjoner.

Hvorvidt en slik effekt vil gjøre seg gjeldene i Spania gjenstår å se.

 

Masseturismen

En annen faktor som kan bidra til å bremse turisme i Spania er spanjolenes eget ønske om å begrense masseturismen. En stadig ekspanderende turistnæring har de siste årene bidratt til at deler av lokalbefolkningen på populære feriesteder har vendt de utenlandske feriereisende ryggen. Spanske aviser omtaler det nye fenomenet som «turismofobia» (turismefobi).

Les også: Lokalbefolkningen protesterer, “Turister dra hjem!”

Men masseturismen er ikke bare gjenstand for motstand hos enkelte spanjoler. I likhet med Venezia i Italia opplever man reelle problemer, der infrastrukturen, miljøet og den genrelle kapasiteten til å ta imot flere besøkende er sprengt.

I byer som Barcelona og Palma de Mallorca er problemet for lengst blitt et politisk spørsmål. Tiltak som skal bremse turismen er innført, som midlertidig stans av hotellutbygging og turistskatt der alle som besøker landet må betale en daglig avgift ved hoteller og appartement. Likevel stiger besøkstallene i Spania, noe statistikken for juli i år bekrefter.

 

10,5 millioner i juli

I følge tall fra det spanske industri-og turismedepartementets månedlige beregninger på grensepasseringer (FRONTUR) tok Spania imot over 10,5 millioner turister i juli. Tallet er det høyeste det populære middelhavslandet har registrert i løpet av en måned og godt over Norges 9,7 millioner i 2016 (utenlandske kommersielle gjestedøgn). Hver femte turist er fra Storbritannia, mens Frankrike og Tyskland fyller de to neste plassene. Den mest besøkte regionene er Catalonia, etterfulgt av Balearene og Andalucia.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter