100 tillitsvalgte i PP Valencia tiltalt for korrupsjon

Publisert

Partido Popular i Valencia har over 100 på tiltalebenken anklaget for korrupsjon. Korrupsjonssakene i regionen involverer i tillegg 300 offentlige tjenestemenn, bedriftsledere og familiemedlemmer.

Partido Popular i Valencia har over 100 tillitsvalgte på tiltalebenken anklaget for korrupsjon. Korrupsjonssakene i regionen involverer i tillegg 300 offentlige tjenestemenn, bedriftsledere og familiemedlemmer.

Korrupsjon er å finne i alle krinker og kroker i Valencias offentlige administrasjon, som siden 1995 har vært styrt med jernhånd av det konservative Folkepartiet Partido Popular. Etter flere år med anmeldelser og etterforskning begynner straffesakene nå å komme for retten. Åtte partimedlemmer er allerede dømt.

Tidligere president i Valencia Francisco Camps og hans nummer to, Ricardo Costa, ble funnet «ikke skyldig» av en jury i kjent som ‘Caso de los trajes’ (Saken om de skreddersydde dressene) i januar 2012, en prosess preget av mistenksomhet og merkelige avgjørelser. De to andre tiltalte i saken, inkludert tidligere visepresident Victor Campos, tilsto.

Høyesterettsdomstolen i Valencia (TSJCV) etterforsker for tiden Gurtel-svindelen på seks ulike områder og 70 PP-medlemmer står allerede tiltalte. I lagmannsretten står i tillegg 150 personer tiltalt for sin innblanding i saken.

Korrupsjonssaker som Gurtel, Barcenas, Brugal, Noos, Over Markting, Terra Mitica, Canal 9 og Ivex viser at regjeringspartiet Partido Popular har utformet en struktur som er utformet for å plyndre statskassen. I tillegg til de 100 personene med tilknytning direkte til PP i Valencia og partiets administrasjon står ytterligere 300 tjenestemenn, entreprenører og familiemedlemmer tiltalt for sin deltakelse i korrupsjonssakene.

På landsbasis står over 300 politikere tiltalt for sin innblanding i korrupsjonssaker.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter