10 barer du bør besøke i Barcelona i sommer

Publisert

Med over 15 000 barer spredt over hele Barcelona er det ingen mangel på steder der du kan nyte din favorittdrink i sommer.

Fra hustak med fantastisk utsikt til tradisjonelle spanske bodegaer – Spanias nest største by har garantert det perfekte vannhullet som passer til humøret ditt.

Med dette i tankene har vi finkjemmet byen og funnet 10 barer du bare må besøke for å nyte sommeren.

El Jardí

Skjult innenfor murene til det gamle Hospital De Santa Creu ligger den lite kjente baren El Jardí. En bortgjemt terrasse et steinkast fra La Rambla, en hemmelig oase i hjertet av byen.

I en gotisk gårdsplass kan du slappe av med en cocktail under hvelv og spir fra gamle dager til lyden av en chillout-spilleliste.

Drinksmenyen består av klassiske cocktails som Moscow Mule, Aperol Spritz, Caipirinha og Piña Colada, som hver koster mellom 8-9 euro. De har også et utvalg av vin og øl.

På matmenyen finner du klassiske tapasretter som chistorra, calamares og spansk omelett, og bravasene er spesielt populære blant stamgjestene. De har også mer uvanlige retter som tunfisk-sashimi og tomat-sashimi-taco.

Med sin velholdte hage og avslappede atmosfære er El Jardí det perfekte stedet å flykte fra byens kjas og mas uten å forlate sentrum.

El Jardí ligger på Carrer de l’Hospital, 56, 08001 Barcelona. Instagram: @eljardi_barcelona

Guzzo

Guzzo ligger i det pittoreske nabolaget El Born og er en av byens kuleste cocktailbarer. Med sin funky retroinnredning og urbane kunst er det en restaurant, bar, livemusikksted og klubb i ett.

Musikken passer til de bohemske omgivelsene med en blanding av bossa nova, jazz og blues, med livemusikk og DJ de fleste kvelder. Det er gratis å overvære livemusikken for spisende gjester, mens det koster 10 euro hvis du bare drikker.

De har også vært kjent for å arrangere mer uvanlige arrangementer som designersalg, temamiddager og klesbyttebutikker. Og hver måned samarbeider de med en ny gatekunstner som maler en av veggene innendørs.

Utendørsterrassen ligger i en gågate overfor kultursenteret El Born og er det perfekte stedet å nyte en kald øl med venner.

På menyen står middelhavsretter som lammecroquetas og rødbetgazpacho, i tillegg til internasjonale innslag som vegansk ceviche og reker i meksikansk stil. De er stolte av å bruke de ferskeste lokale råvarene, blant annet sjømat fra La Barceloneta og ost og kjøtt fra Pyreneene.

De tilbyr et utvalg av åtte egne cocktails (10 euro per stykk), et utvalg Spritz (6-8 euro per stykk) og en rekke klassiske cocktails til varierende priser. De har også Spritz happy hour frem til kl. 20.00.

Guzzo ligger på Plaza Comercial 10, Barcelona. www.guzzobcn.es

Paradiso

Du står ved disken i en tradisjonell delikatessebutikk. Med et nikk fra sikkerhetsvakten åpner du kjøleskapsdøren og trer inn i den skjulte verdenen til Paradiso, en av verdens mest anerkjente cocktailbarer.

Paradiso er inspirert av forbudstidens smugkroer og ble rangert som nummer 1 i The World’s Fifty Best Bars 2022.

Paradiso er skapt av italienskfødte Giacomo Giannotti og hans partner Margarita Sader, og har tatt vitenskapen om mixologi til nye høyder. Menyen er spekket med forseggjorte signaturcocktailer som er uten sidestykke i sin kreative oppfinnsomhet. Hvert år er menyen inspirert av et nytt tema, og årets tema er menneskets evolusjon.

Cocktailene presenteres med et teatralsk preg, og personalet gir en kort forklaring på hva som har inspirert dem. En av favorittene, On Fire, er en cocktail inspirert av oppdagelsen av ild. Den går ut på å bruke en laser til å sette fyr på et reagensrør, slik at det oppstår et vakuum som suger opp og røyker Jerez-vinene.

Og så har vi The Tesla, inspirert av Teslas spoler. Denne drinken kommer i et dobbeltglass som inneholder en gass som genererer elektrisk strøm når du berører den.

Med et slikt utvalg av innovative drinker har Paradiso blitt mye omtalt de siste årene. Etterspørselen etter bord er stor, så kom tidlig for å unngå å bli skuffet. De har nylig innført et virtuelt køsystem der du kan registrere deg ved ankomst og få beskjed når bordet ditt er klart.

Paradiso ligger i c/Rera Palau 4 (El Born), Barcelona. www.paradiso.cat

Antic Teatre

Antic Teatre er mer enn bare en bar, det er et uavhengig sosialt og kulturelt senter. Det ligger ved siden av Palau De La Música i en bygning fra 1650 og er oppført i Barcelonas katalog over arkitektonisk og historisk kulturarv.

De er en støttespiller for kunsten og et sted som er dedikert til å støtte uavhengige liveopptredener, og de har et tettpakket program med forestillinger gjennom hele året. Klikk her for mer informasjon om programmet.

Selve baren vender ut mot en sjarmerende uteplass med et stort tre som midtpunkt, hvor det henger sære fuglebur og lyskilder som lyser opp uteplassen i skumringen.

Menyen er ganske begrenset sammenlignet med andre barer på listen vår, og består av standard øl, vin, nachos og kalde smørbrød.

Til tross for dette trekker den varme og livlige atmosfæren til seg gjester i sommermånedene. Antic er avslappet, morsom og “back to basics”, og bruker ingen gimmicks for å tiltrekke seg folk. Det er rett og slett et flott utested der man kan nyte noe å drikke sammen med venner.

Prisene er rimelige, en øl koster rundt 3 euro og et glass vin mellom 3 og 4 euro. Og siden stedet tiltrekker seg lokalbefolkningen, er det et godt sted å unngå turistmylderet i sentrum.

Antic Teatre ligger på Verdaguer i Callis 12, Barcelona. www.anticteatre.com

Bobby’s Free

Barcelona har sett en eksplosjon av cocktailbarer de siste årene, og hver av dem tilbyr sitt eget utvalg av signaturdrinker og klassiske drinker.

Bobby’s Free er en av disse barene med en spesielt morsom vri. Du går inn i noe som ser ut som en frisørsalong fra 1930-tallet. Etter at du har satt deg på barbererkrakken, spør sikkerhetsvakten deg om det hemmelige passordet. Dette er tilgjengelig på Instagram-kontoen deres. Når du oppgir det mystiske ordet, åpnes plutselig veggen foran deg, og du blir ført inn i den svakt opplyste underverdenen til Bobby’s Free cocktailbar.

Drinksmenyen er utmerket. Den har en fast klassikermeny og en “Try Before You Die”-liste som endres hver måned.

Blant bestselgerne er Passion Mule, deres versjon av den klassiske Moscow Mule, en blanding av vodka, pasjonsfrukt, lime, kanelsirup og ingefærøl.

Og Hollywood: en blanding av konjakk, pasjonsfrukt, hvit kakao og karamell. I tråd med forbudstemaet er den gjemt i en popcornattraksjon toppet med popcornkjerner og sjokoladesirup.

De lager også skreddersydde cocktails etter dine preferanser, i tilfelle du ikke har lyst på noe av det som står på menyen.

De har livemusikk fra torsdag til søndag mellom 21.30 og 23.00, noe som alltid får fart på publikum.

Bobby’s Free ligger på Carrer de Pau Claris 85, Barcelona. www.bobbysfree.com

Mirablau

Hvis du trenger en pause fra det pulserende sentrum, er Mirablau – som ligger i rolige omgivelser på Tibidabo-fjellet – stedet å dra til.

20 minutter fra Plaza Cataluña og med en utsikt som strekker seg over hele byen, byr Mirablau på en av de mest fantastiske utsiktene på listen vår. Fra El Forum i nord til Montjuic og videre sørover kan du sitte og beundre Barcelonas mest kjente landemerker fra de rolige omgivelsene på et av byens høyeste punkter.

De tilbyr et utvalg av 12 forskjellige gins og en rekke øl, viner, cocktails og brus. De har også tapas og andre middelhavsretter som du kan nyte innendørs eller ute på terrassen.

Baren har også en klubb som starter kl. 23.00. Her spiller de moderne og eldre musikk for alle aldersgrupper.

Turen opp til baren er også ganske morsom. Den velkjente Tramvia Blau tar deg forbi de modernistiske bygningene som flankerer Avenida del Tibidabo. De blå vintage-trikkene er fra 1901 og er en morsom måte å forsere den bratte stigningen opp til Mirablau på.

Du kan også ta en kort tur med taubanen til tivoliet på toppen av fjellet.

Mirablau ligger på Plaza Doctor Andreu s/n, 08035 Barcelona. www.mirablaubcn.cat

BierCaB

Som navnet antyder, har vår neste bar spesialisert seg på øl. De er kåret til Spanias beste ølbar av Rate Beer Best og har ikke mindre enn 30 håndverksøl på fat fra noen av de beste bryggeriene i og utenfor Europa.

Med en daglig roterende liste over porter, IPA, lager og stout er det alltid noe nytt å prøve.

Plasmaskjermer viser hele øllisten, som oppdateres i sanntid etter hvert som den endres.

Ølet suppleres av en ganske omfattende matmeny med tapas, burgere, kjøttpålegg, vegetariske alternativer og desserter. De krydrede “Bravas Muy Bravas” er en stor hit blant kundene.

Baren har et rustikt preg, og personalet er vennlig og kunnskapsrikt, så be gjerne om en anbefaling hvis du er usikker på hva du skal bestille.

BierCaB ligger på c/Muntaner 55, 08011 Barcelona. www.biercab.com

Bar Bodega Quimet

Hvis du er på jakt etter en tradisjonell smak av Spania, er Bar Bodega Quimet det beste stedet å besøke.

Bar Bodega Quimet ble grunnlagt i 1954 av Señor Quimet og gikk i arv i familien til den til slutt skiftet eier i 2010, og har lenge vært et fast innslag i bydelen Gracia i Barcelona.

De tradisjonelle omgivelsene og vintønnene i tre vitner om en svunnen tid, og veggene prydet med avisutklipp forteller om en lang og stolt historie.

De har et omfattende vinkart og serverer også vermut. De har også noen deilige tapasretter, blant annet patatas con mojo (poteter med en saus laget av en blanding av sterk og søt paprika) og panert torsk med karamellisert tomat.

Bar Bodega Quimet ligger i Calle d Vic 23, 08006 Barcelona.

Ovella Negra

Noen barer er populære på grunn av drinkene, andre på grunn av maten. Andre igjen er populære på grunn av den gode atmosfæren og stemningen.

Ovella Negra, eller The Black Sheep, en middelaldersk taverna i bydelen Raval i Barcelona, hører hjemme i sistnevnte kategori.

Denne baren, som hovedsakelig besøkes av et yngre publikum og ikke har det samme utstyret som de andre barene på listen vår, er rett og slett en bar med god atmosfære som alltid er et morsomt sted å besøke sammen med venner.

Ølet selges i litervis, og de har noen flasker og en rekke smakfulle snacks. Du får også gratis popcorn når du bestiller en drink.

Selv om drikkemenyen er noe begrenset, gjør de gammeldagse omgivelsene og feststemningen blant grupper av studenter og reisende som nyter en kveld ute med venner, dette til en av byens hyggeligste barer.

Selv om det vanligvis ikke er livemusikk, er spillelisten full av klassiske låter fra fortid og nåtid.

De har også bordfotball og biljardbord, noe som ikke alltid er like lett å få tak i i Barcelona.

Ovella Negra ligger på Carrer Sitges 5, Barcelona. www.ovellanegraramblas.com

Skybar

Via Laietana er en av de travleste gatene i Barcelona. Men på et av hustakene ligger det et fristed vekk fra det yrende folkelivet nedenfor.

Skybar, som ligger på Grand Central Hotel, er et rolig tilfluktssted med koselige loungestoler som innbyr til sosialt samvær med venner og familie mens man beundrer den fantastiske utsikten over byen.

Selv om mange av gjestene er turister som bor på hotellet, er det ikke uvanlig å finne noen få lokale som nyter en drink mens de nyter kveldspanoramaet. Chillout-musikk setter stemningen mens folk slapper av, spiser, drikker og leker i evighetsbassenget med utsikt over Barcelonas hustak.

Utsikten dekker Catederal Del Mar, Torre Acbar, tretoppene langs Arc de Triomf og et glimt av havet i bakgrunnen.

De har et godt utvalg av drinker, selv om en cocktail koster rundt 16 euro.

De har også et utvalg av spanske og franske viner, cava og champagne, longdrinks og noen forskjellige vodkaer, rom og konjakker.

Det blir raskt fullt, så du må sannsynligvis reservere bord på forhånd. De har DJ hver onsdag, fredag og lørdag mellom kl. 20.00 og 23.00 og på søndager mellom kl. 19.00 og 22.00.

Skybar (Grand Central Hotel) ligger på Via Laietana 30, Barcelona. www.grandhotelcentral.com

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter