1.6 milliarder i erstatning etter «Prestige»

Publisert

En spansk domstol gir 1.6 milliarder Euro i erstatning til de som ble skadelidende etter at tankeren «Prestige» brakk i to, et stykke utenfor kysten av Nord-Spania.

Tankeren hadde vært uten motor i dårlig vær i seks dager, katastrofen ble forværret av spanske myndigheter som ikke tillot tankeren å søke ly nærmere kysten. Spania beordret tankeren lenger ut til havs hvor den knakk i to og over 60.000 tonn olje havnet ut i havet. Oljen forurenset enorme områder langs kysten av Nord-Spania og Frankrike.

Partido Populærs nølende og inkompetente håndtering av ulykken gjorde skadene langt større enn nødvendig. Dette var en av faktorene som gjorde at partiet,  ved det neste regjerings-valget, mistet makten til PSOE og Rodrigo Zapatero.


Les også

Frikjennelse etter «Prestige»

Rettssaken om Spanias største miljøkatastrofe er i gang

Rettssaken har kostet 18 millioner

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter