1.6 milliarder i erstatning etter «Prestige»

Publisert

En spansk domstol gir 1.6 milliarder Euro i erstatning til de som ble skadelidende etter at tankeren «Prestige» brakk i to, et stykke utenfor kysten av Nord-Spania.

Tankeren hadde vært uten motor i dårlig vær i seks dager, katastrofen ble forværret av spanske myndigheter som ikke tillot tankeren å søke ly nærmere kysten. Spania beordret tankeren lenger ut til havs hvor den knakk i to og over 60.000 tonn olje havnet ut i havet. Oljen forurenset enorme områder langs kysten av Nord-Spania og Frankrike.

Partido Populærs nølende og inkompetente håndtering av ulykken gjorde skadene langt større enn nødvendig. Dette var en av faktorene som gjorde at partiet,  ved det neste regjerings-valget, mistet makten til PSOE og Rodrigo Zapatero.


Les også

Frikjennelse etter «Prestige»

Rettssaken om Spanias største miljøkatastrofe er i gang

Rettssaken har kostet 18 millioner

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter