Studere i Spania?

Publisert

Et år på Costa Blanca kan være et utmerket mulighet for norsk ungdom å forbedre språk-kunnskaper, få venner fra hele verden og øke sin kulturforståelse. Det finnes en rekke internasjonale skoler på Costa Blanca her er de største og eldste:

Costa Blanca International College Benidorm

Costa Blanca International College Benidorm er en tospråklig skole for elever fra tre til 18 år. Skolen tilbyr et tradisjonelt britisk skolepensum, i tillegg til at elevene får undervisning i tysk, kastiljansk, valenciansk, spansk litteratur, historie og geografi fra det nasjonale spanske pensumet. Hvis elevene ønsker det, kan de begynne forberedelsene til opptakseksamen til spanske høyskoler og universiteter, når de fyller 16 år. Den tospråklige skolen i Benidorm legger vekt på å ta det beste fra både spansk og britisk pensum, slik at elevene kan forberede seg til å studere videre på høyere nivå både i engelsk- og spansktalende land eller utdanningsinstitusjoner. Staben består av både britiske og spanske lærere.      

Web:  www.costablancacollege.com Email: info@costablancacollege.com Tlf: 0034 966 803 411

 

Elian´s British School La Nucia

Elian´s British School La Nucia er en tospråklig privatskole for elever fra tre til 18 år drevet etter britisk system. Skolen nyter svært høy anseelse og har i tillegg elever med ikke-spansk bakgrunn en rekke spanske elever. Elian´s tilbyr nasjonalt britisk pensum i tillegg til undervisning i Spansk, spansk kultur og valenciansk. Ved Elian´s British School La Nucia kan elevene forberede seg til både britiske og spanske høyskole- eller universitetsstudier. Skolen har også en avdeling i Castellonprovinsen.  

Web: www.elians.com Email: info@elians.com Tlf: 0034 962 740 272

 

Escuela Waldorf Marina

Steinerskoler, eller Waldorf-skoler, som skolen blir kalt de fleste steder i verden, med unntak av Norge og Danmark, er skoler som bygger på steinerpedagogikk, en utdannelsesfilosofi grunnlagt av den østerrikske filosofen Rudolf Steiner (1861–1925). Steinerpedagogikken, som er en internasjonalt utbredt reformpedagogikk, bygger på Rudolf Steiners antroposofi, og legger særlig vekt på humanistiske dannelsesidealer. Kunst og musikk er også integrert i undervisningen. Denne skolen som ligger mellom Albir og Benidorm har tilbud helt fra barnehagenivå til videregående skole. Den har flere norske elever.

www.escuela-waldorf.org

 

Mar Azul Internacional School

I likhet med det nordlige Costa Blanca, har også Vega Baja-området sine tospråklige skoler. En av dem er Mar Azul International School, beliggende i San Miguel de Salinas like syd for Torrevieja. Mar Azul skolen tilbyr nasjonalt britisk pensum i kombinert med en solid innføring i kastiljansk, spansk historie, litteratur og geografi, for elever fra tre til 16 år. Staben består av både engelsk- og spansktalende lærere. Kontaktinformasjon:

Web: www.marazulschool.com Email:office@marazulinternationalschool.com Tlf: 0034 965 720 785

 

El Limonar International School Villamartín

El Limonar International School Villamartín tilbyr tospråklig undervisning for elever fra tre til 18 år. Skolen følger britisk nasjonalt pensum kombinert med de viktigste elementene fra spansk pensum, og forbereder elevene til videre studier ved både engelsk- og spansktalende utdanningsinstitusjoner. El Limonar International School har tre avdelinger i Murciaregionen i tillegg til skolen i Villamartin.

Web: www.ellimonarinternational.com Email: villamartin@ellimonarinternational.com Tlf: 0034 902 999 070

 

Laude Lady Elizabeth School 

Laude Lady Elizabeth School er en tospråklig privatskole for elever fra ett til 18 år. Skolen tilbyr nasjonalt britisk pensum i tillegg til undervisning med de viktigste elementene fra spansk pensum, og forbereder elevene til videre studier ved både engelsk- og spansktalende utdanningsinstitusjoner. Lady Elizabeth School har utviklet misunnelsesverdig tradisjoner innen sport, musikk, tale, dans og drama og tilbyr et bredt spekter av utenomfaglige aktiviteter og sportslige konkurranser. Barnehage og barnskole (1 – 11 år) ligger i Benitachell. Ungdomskole og videregående skole i Lliber.

Web: http://laudeladyelizabeth.com

Barnehage og barnskole Email: junior@laudeladyelizabeth.com Tlf: 0034  965 790 252

Ungdomskole og videregående skole  Email: info@laudeladyelizabeth Tlf: 0034 965 731 960

 

Altea International School, ble grunnlagt i 2012 og følger i bunnen britisk system samtidig som undervisningen foregår på engelsk. Men skolen skiller seg sterkt ut med et fokus på utendørs-aktiviteter. Skolen orienterer seg mot Steinar Waldorf sin filosofi, i Norge mer kjent som “Steiner-skolen”.

Se artikkel i SpaniaPosten: Bruker naturen som klasserom.

Besøk deres webside: http://altea-international-school.es/ eller kontakt pr telefon eller mail +34 62529563

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter