Petancaturnering i Torreta III

Publisert

Tirsdag 24. februar inviterte Club Petanca Torreta III til petancaturnering. Et drøyt 60-talls entusiaster fant veien til urbanisasjonen like utenfor Torrevieja. Værgudene var på arrangørenes side og stemningen var skyhøy da Spaniaposten var innom et par timer etter at startskuddet var avfyrt.

Tirsdag 24. februar inviterte Club Petanca Torreta III til petancaturnering. Et drøyt 60-talls entusiaster fant veien til urbanisasjonen like utenfor Torrevieja. Værgudene var på arrangørenes side og stemningen var skyhøy da Spaniaposten var innom et par timer etter at startskuddet var avfyrt.

Club Petanca Torreta III ble offisielt stiftet i 1998, og består av rundt 80 medlemmer fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Klubben har 12 baner, upåklagelig beliggende med flott utsikt over Las Salinas de Torrevieja.

– Banene her ble anlagt allerede på 80-tallet, og det har vært petancaaktivitet her helt siden den gang. Nå må vi imidlertid snart flytte på grunn av at området er naturreservat, men vi er blitt lovet nye baner bare noen 100 meter borte i veien her. Klubben har per i dag fire lag med i serien på Costa Blanca. Nyttårsaften og påskeaften arrangerer vi turneringer. Da er alle petancaspillere her på kysten velkomne til å delta. Ellers spiller vi flere vennskapsmatcher mot andre klubber gjennom sesongen, etter at alvoret er over, er det grilling eller restaurantbesøk som gjelder, forteller Hermann Fröyen, som har vært klubbformann i ni år.

Selv om petanca er klubbens definitive hovedfokus, er det også tid til andre aktiviteter. En egen festkomité sørger for at det i løpet av de kaldeste månedene arrangeres en dag med ertesuppe og punch, og når det nærmer seg sesongslutt holdes det paellafest, før medlemmene begynner å reise hjem for sommeren. 
 

Sponset
Dagens turnering er sponset av Lars Fryksäter og Easy Insurance, og har derfor fått navnet Easy Insurance Cup. Danish Design har også gitt sitt bidrag i form av flere premier til lotteriet, som ble utsolgt nesten med en gang.

– Det begynte med at en av våre medlemmer kjøpte forsikring hos Easy Insurance. Han fant ut at han ville forsøke å få noe tilbake ved siden av bare forsikringen, og spurte Lars om han ikke kunne tenke seg å være med å sponse en turnering. Slik kom det hele i gang, forklarer Hermann.

– Jeg syntes det var et godt forslag og har bidratt med 400 euro i forsikringskuponger, som skal fordeles på 1., 2., 3., og 4. plass. Det er mange skandinaver her, og det er et utmerket sted å markere seg å gjøre folk klare over at det finnes et skandinavisk forsikringsalternativ her i området. Blir det et bra resultat kommer vi til å lage en tradisjon ut av det, opplyser Lars.

Godt miljø
Alle vi snakker med denne tirsdagsettermiddagen er opptatte av å understreke det gode sosiale miljøet i Club Petanca Torreta III. På en benk på sidelinjen sitter en lett avslappet Jørgen Pagh og følger et parti med øynene.

– Jeg kan ikke være med å spille i dag fordi jeg er blitt utnevnt til pølsesjef for anledningen, det er derfor pølsene smaker ekstra godt i dag, sier Jørgen, som er dansk, med et smil.

– Men vanligvis er jeg med altså, og da er jeg alltid en av de 80 beste, fortsetter han, med et ennå større smil.

Finske Tulla Ansama har spilt petanca i tre år. Til daglig er hun med i klubben i Mil Palmeras, men i dag er hun invitert til turnering i Torreta III.

– Dette er kjempegøy. Det så mange forskjellige folk her, det gjør det hele ekstra trivelig. Alt er helt topp her, og banene er av første klasse. Dessuten er været fint. Vi har våre beste dager her i Spania, sier Tulla, før hun forsvinner av gårde for å plukke opp kulene sine.

– Vi har et svært godt samhold her i klubben. Alle stiller opp for alle, og vi får stadig nye medlemmer. Det sitter vi stor pris på. Detter er en sosial greie, og vi er her først og fremst for å ha det moro. Litt alvor er det innimellom da, vi spiller jo selvsagt for å vinne. Petanca er noe som passer for alle, og alle er velkomne hit til oss, konstaterer klubbformann Hermann. Så er det tid for premieutdeling.
Vinnerne av tidenes første Easy Insurance Cup ble som følger.

1. Sussi og Kaj Bjarve fra La Horizonte.
2. Alice Andersson og Hans-Åke Johansson fra La Rosaleda
3. Tarja Sorsa og Bengt Bäckström
fra Torreta III
4. Margaretha og Thure Johansson  
Ta kontakt
 

Har du lyst til å være med i Club Petanca Torreta III? Hermann Fröyen garanterer god stemning, og han kan forsikre at absolutt alle er hjertelig velkomne. Ta kontakt på tlf. 966 706 265, eller møt opp på treningsspill mandager og torsdager fra kl. 14.00, eller lørdager, da er det konkurransespill fra kl 13.00, med premier til de tre beste. Sesongen pågår fra september til mai.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter