Julehjelp fra Albir Boccia Club

Publisert

I tre år har Albir Boccia Club delt ut midler til veldedige formål. Høstens utdeling gikk til nettverket «Hjelp Spania ved Marit Gjelsten», som hjelper familier i Alfaz del Pi.

Jeg er overveldet og sier tusen takk. Jeg visste ikke hvor mye vi skulle få, men har allerede vært i kontakt med sosialkontoret. De skulle finne noen familier som trenger noe ekstra nå til jul, sa Marit Gjelsten etter å ha mottatt sjekken på 1000 Euro.

 

Gjør det enkelt

Hun forteller at ideen til nettverket kom da hun for noen år siden var innom Frivillighetssentralen. Der hadde de et enkelt system for å hjelpe familier som trengte det. Det var innsamling av klær som ble delt ut på bestemte dager, lapper på veggen med konkrete ønsker og et system for utdeling av mat. Akkurat da trengte de et kjøleskap til å oppbevare grønnsaker og ferskmat i før utdelingen. Marit sendte ut mail til venner og kjente for å skaffe til veie et kjøleskap. Det endte med at en eldre mann ville kjøpe ett, bare Marit ble med som handlehjelp i butikken.

 

Det neste var at noen leietakere på Alfaz del Sol, der Marit jobber til daglig, ville ha en fadderfamilie med barn på alder med barnebarna. De ville barnebarna skulle bli samfunnsbevisste og lære at ikke alle har det like bra som dem. Gjennom sosialkontoret fikk de kontakt med en alenemor. De to familiene har allerede holdt kontakten i flere år.

 

Siden har Marit og hennes hjelpere hatt tett kontakt med sosialkontoret, som plukker ut familier som trenger mer hjelp enn de har mulighet til gjennom det offentlige. 

 

– Det er veldig greit å ha sosialkontoret som «filter», da vet vi at det er familier som virkelig trenger hjelp. Det kan være klær, sko, skolebøker eller penger til noe spesielt. Behovene er forskjellige i hvert enkelt tilfelle. Folk som vil hjelpe, kan kontakte meg, så setter jeg dem opp på epost-lista, sier Marit og ser fram til å glede noen litt ekstra til jul.

Tradisjon 

Albir Boccia Club ble stiftet i mars 2012. Den glade gjengen møtes hver tirsdag og torsdag i pensjonistparken, for å spille «spillet som passer for alle mellom fire og 120 år». Deltagerne må betale 1,50 Euro hver gang og siden utgiftene ikke er overveldende, blir det overskudd hvert år. Helt siden første høsten har dette tilfalt veldedige formål. Hvert halvår er det høytidelig utdeling til ulike heldige prosjekter. 

 

– I fjor høst ga vi 2500,- euro til sosialkontoret i Alfaz og på våren ga vi 1000 euro til Norway Cup. Denne høsten er det altså Marit Gjelstens prosjekt som får 1000 Euro, forteller Henning Skjønnås i Boccia Club Abir. Utdelingen foregikk på restauranten Gastro Comic i Albir, der klubben også har premieutdeling etter hvert spill.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: