Club Activo

Publisert

Det som begynte med noen få venner som kom sammen for å spille skotthyll, har i dag endt opp med en klubb som teller hele 160 medlemmer. De driftige entusiastene har mange forskjellige aktiviteter, blant annet skotthyll, boccia og bridge. I slutten av november var det klart for turnering.

Det som begynte med noen få venner som kom sammen for å spille skotthyll, har i dag endt opp med en klubb som teller hele 160 medlemmer. De driftige entusiastene har mange forskjellige aktiviteter, blant annet skotthyll, boccia og bridge. I slutten av november var det klart for turnering.

– Det eneste kriteriet vi har for deltagelse i våre aktiviteter og sammenkomster, er at man må være medlem. Men det kan alle bli, du trenger ikke nødvendigvis bo i nabolaget. Vi har medlemmer som kommer helt fra San Pedro og San Luis hver eneste uke, sier formann Tor Eidshein.

Tilsiget av påmeldingsklare nordmenn øker etter hvert som starten på de to turneringene nærmer seg. Noen vil være med på boccia, andre i skotthyll. Dagens sekretærer Harald Gihlen og Harald Osebø sørger for at alle blir notert og tildelt lagkamerater ved loddtrekning.

– Vi trekker tilfeldige navn, så ingen vet på forhånd hvem de kommer på lag med, sier Harald.

Boccia eller petanca spilles overalt her i Spania, men skotthyll må sies å være av det sjeldnere slaget i sydlige strøk. Sporten antas å stamme fra Trøndelag, og navnet kommer, ifølge folkemunne, av at det var tilreisende fra Skottland som opprinnelig brakte tradisjonen til norsk jord.

– Det er en egen gren i Norges idrettsforbund, og vi følger de offisielle spillereglene, uttaler Tor.  

NM mester
Club Activo kan til og med skilte med egen Norgesmester, Arnulf Sagøy vant NM for halvannen måned siden sammen med sine lagkamerater.

– Mine to medspillere bor i Norge, men jeg spiller her i Club Activo to ganger i uken når jeg er i Spania. Min kone og jeg er i Spania omtrent halve året til sammen, vi reiser litt fram og tilbake. Jeg er heldig som har mulighet til å spille sammen med venner og bekjente uansett hvor jeg er.

Arnulf har drevet med skotthyll i over ti år, og trives godt med sporten, og det sosiale.

– Hjemme i Norge er klubben min, Vestsia skotthyllag, så heldig at vi disponerer en innendørs bane. Siden klimaet i Norge ikke er som her, er jeg glad for det, sier han og smiler.

I formålsparagrafen står det klart og tydelig at Club Activo skal sette det sosiale i sentrum. Det merkes godt, selv om det er konkurranser på gang, er samholdet og det gode humøret til å ta og føle på.

– Begge sportsgrenene vi driver med her i dag er aktiviteter alle kan være med på uansett fysikk. Såfremt ”kastearmen” er førlig, kan du delta, det er viktig når formålet egentlig er å komme sammen, sier Terje.

Ønsker seg nye baner
Det spilles på flere baner samtidig, og med nærmere 90 deltakere fordelt på to turneringer, er marka nærmest full.

– Vi har vært i kontakt med kommunen angående mulighet for å få en annen litt større plass å spille, vi har blitt mange etter hvert. Kommunekontoret på Playa Flamenca er veldig imøtekommende, og de jobber med å finne et alternativ til oss, forklarer Tor Eidshein.

Medlemmene synes det er så gøy å møtes og å spille at de til og med stiller opp i vind og regn.

– Det er utrolig godt oppmøte hver gang, det sier seg selv at vi har det fint sammen, når folk møter opp i regnvær, sier Olaf.

– Ja, skal regnet stoppe oss må det være mye regn, ler Harald.

I matbua står Eli og sørger for at alle får det de vil ha å drikke og spise. Det serveres sågar pølse og potetstappe til sultne deltagere. Det ser ut til at spillingen har opparbeidet appetitt hos noen og en hver, for køen foran matbua blir enorm idet pausen starter.

Club Activo feirer neste år sitt femårsjubileum, og selv om de har blitt mange medlemmer er det alltid plass til flere som ønsker å utvide den sosiale horisonten.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter