Alfaz de Pi: Klubben tar sommerferie

Publisert

Siste dagen i juni stengte Norskeklubben i Alfaz del Pi dørene til sine møtelokaler og klubbleder Bjørg Svedbergh og hennes frivillige hjelpere kan ta seg en velfortjent ferie.

Året som har gått har vært travel for klubblederen og året som kommer byr på mange nye utfordringer. Spaniaposten møter den populære klubblederen to timer før hun skal sette seg på flyet til Oslo. Hun er blitt valgt som leder for en periode til. Hver periode er på to år.

Siste dagen i juni stengte Norskeklubben i Alfaz del Pi dørene til sine møtelokaler og klubbleder Bjørg Svedbergh og hennes frivillige hjelpere kan ta seg en velfortjent ferie.

Året som har gått har vært travel for klubblederen og året som kommer byr på mange nye utfordringer. Spaniaposten møter den populære klubblederen to timer før hun skal sette seg på flyet til Oslo. Hun er blitt valgt som leder for en periode til. Hver periode er på to år.

Siden Bjørg ble klubbleder har hun jobbet mye med kommunikasjon og modernisert og oppdatert datasystemene. For dette er ikke noe vanlig syklubb. Vi snakker om den største norske klubben på fastlandet i Spania, med rundt 1 000 medlemmer.

– Hvordan har året vært i klubben?

– Vi har feiret vårt 40-årsjubileum og det har vært mye arbeid rundt det. Jeg vil si at det ble en vellykket feiring og i vårt medlemsblad Que Pasa har vi fokusert mye på klubbens historie. Som leder har jeg møtt mange hyggelige mennesker og det har vært mye arbeid, forteller Bjørg.

Costa Blanca sponser i år også et fotballag fra La Nucia som skal være med i Norway Cup og dette arbeidet er de stolte av. I tillegg har de fått med andre sponsorer, forteller klubblederen.

Nytt klubbhus

Den 14. mars 2011 vedtok klubben et historisk generalforsamlingsvedtak. Da bestemte flertallet seg for endelig å bygge egne klubblokaler. Som de sier selv så blir de nå “herrer i eget hus” og lokalene vil ligge i Albir, slik at det er lettere for folk flest å komme seg dit. Dette har vært en drøm siden klubbens start i 1970. Som en del av finansieringen tilbyr klubben sine medlemmer et evig medlemskap mot at de gir 1 000 euro i form av et gavebrev.

Selvsagt kan en gi mindre gaver og fremdeles være med på å finansiere de nye lokalene. Klubbens mål er å være gjeldfri for alltid. Bjørg ønsker at de nye lokalene vil bringe enda flere medlemmer til klubben og at også yngre mennesker vil vise interesse for den nye møteplassen.

– Jeg håper at også yngre mennesker kan komme inn og være med på å forme den nye klubben. Bli med nå, for alt kan bli litt ditt, som de sier i reklamen. Klubben ble faktisk startet i sin tid av mennesker som kun var 25 år. Jeg håper alle aldre kan være representert i det nye huset, sier lederen engasjert.

Bjørg Svedbergh brenner for jobben og det nye klubbhuset skal etter planen være ferdig i 2013. Da vil det bli plass til enda flere mennesker og de kan ha flere aktiviteter som går samtidig under samme tak.

– Dette er en plass hvor en kan møte mennesker, få seg venner og være med på aktiviteter. Det må være noe for enhver smak, sier Bjørg med et stort smil.

Klubbens aktiviteter Den norske klubben Costa Blanca ligger ikke akkurat på latsiden når det gjelder aktivitetstilbud. Finner en ikke noe som passer for en her, bør en kanskje gå litt i seg selv. Mange av aktivitetene er så populære at de trekker over hundre mennesker per møte, slik som for eksempel Costa- trimmen. To ganger i uken møtes norske “fjellgeiter” med fjellsko og nistepakke. De skal utforske den spanske fjellheimen. Turene varierer fra gang til gang og mange knytter også nye vennskap på disse fjelltoppene. Vino Gastro er også en populær aktivitet.. Her møtes folk som er interessert i vin og mat og det er det visst mange av. Andre grupper driver med bridge, filosofi, historie, foto, kunst, lyrikk, sang, hørsel og helse, for å nevne noen. Nye grupper blir til når behovet tilsier det.

Siste dag

Det er siste åpningsdag for klubben da Spaniaposten er på besøk. Lokalene er nesten tomme og kafeverten Paco skravler med sine spanske venner og det er ingen nordmenn å se. De fleste har dratt hjem til Norge for å unngå varmen. Paco står klar med vaffelrøra og endelig kommer det et par nordboere inn gjennom dørene.

-Jeg er kommet for å spise min siste vaffel, sier Agnete Rasmussen. Også hun drar til Norge i løpet av noen dager.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter