Torrevieja Minigolfklubb

Publisert

Hver lørdag fra slutten av september til slutten av mai samles en glad gjeng for å spille minigolf i Torrevieja. Spaniaposten var innom på den offisielle sesongåpningen den 4. oktober.

Allerede under påmeldingen er det høy stemning i minigolfanleggets bar. Iskaldt Mahouøl skylles ned på høykant for å stålsette konkurransenervene. Klokken tre blir det alvor, da skal sesongens første ordentlige runde i gang.

Hver lørdag fra slutten av september til slutten av mai samles en glad gjeng for å spille minigolf i Torrevieja. Spaniaposten var innom på den offisielle sesongåpningen den 4. oktober.

Allerede under påmeldingen er det høy stemning i minigolfanleggets bar. Iskaldt Mahouøl skylles ned på høykant for å stålsette konkurransenervene. Klokken tre blir det alvor, da skal sesongens første ordentlige runde i gang.

– Er det flere der borte som skal være med, må dere komme bort hit til meg og registrere dere med en gang, ropes det høyt fra et bord borte i hjørnet. Der sitter Wenche Hornmoen. Det er hun som er sjefsarrangør og nestor.

– Jeg har arrangert minigolf for skandinaver her i Torrevieja siden 2000. Til å begynne med holdt vi til på den gamle banen oppe i veien her. Da den ble stengt, flyttet vi hit til Minigolf Salinas. Det har blitt et populært tiltak, 25-30 stykker er med hver gang. I dag er vi forresten bare 24 tror jeg, det er ikke alle som har kommet ned enda, forklarer Wenche.

Bryllup
Torrevieja Minigolfklubb er først og fremst opptatt av å fremme det sosiale. Alle kjenner alle, og de som er nye blir kjent med de andre med en gang. Medlemmene er ofte ute og spiser sammen, dessuten samles de rundt andre aktiviteter som bowling og bridge. Den aktive klubben er også i gang og utarbeider sin egen hjemmeside. Den er det Kurt Brekke som står bak.

– Siden er på gang, det eneste jeg kan love er at den ikke blir for komplisert, for vi har mange eldre medlemmer. Det blir en del nyttige linker og et bildegalleri. Ellers får vi se hva som skjer, det blir liksom til underveis. Men jeg vil gjerne få understreket hvor godt forhold vi har fått til minigolfens spanske eier Diego. Da hans sønn, som for øvrig også heter Diego, giftet seg forrige lørdag, var hele klubben invitert til seremonien, vi spleiset på gave, forteller Kurt som har vært med i minigolfklubben siden januar.  

80-års lag
Det finnes ingen øvre eller nedre aldersgrense i Torrevieja Minigolfklubb. Det er åpent for alle. Det er litt av meningen, å ha en salig blanding. Selv om flesteparten av medlemmene er nordmenn, er både svensker og dansker med, det er tross alt en skandinavisk klubb.

En av klubbens eldste deltagere er 80 år gamle Aud Gjertsen, hun har spilt minigolf regelmessig i 12 – 14 år. Aud har bodd mange år på Mallorca, og vant en turnering der både i 1999 og 2000. I dag skal hun nok en gang vise at hun ikke har glemt gamle kunster.

– Jeg havnet her i klubben nesten med en gang jeg flyttet til Torrevieja i 2001. Vi har et fantastisk miljø. I sommer feiret jeg 80-års laget mitt hjemme i Kristiansand. En gjeng fra herfra hadde varslet meg på forhånd om at de kom til å komme, og det gjorde de faktisk. 13 stykker troppet opp. Damene, 8 stykker, stilte i flamencokjoler og fullt utstyr. Det var et syn for guder inne på den norske landsbygda. Jeg sto bare og måpte på tunet. Så kom de og ba om en skjøteledning, og etter hvert runget også flamencomusikken, det var en opplevelse helt utenom det vanlige, det er helt sikkert, sier Aud.

Mallorca
– Men vi må ikke glemme Wenche oppe i alt dette. Det er hun som er primus motor, og hun gjør en fantastisk jobb, og det på helt frivillig basis. Uten henne hadde vi nok ikke vært her i dag. Vi har et meget bra miljø her, og det er først og fremst på grunn av Wenches innsats. Vi driver dessuten med en rekke sosiale aktiviteter utenom minigolfen, og hver lørdag når vi er ferdige med å spille, går vi ut og spiser. Det kan være hvor som helst, vi varierer ut i fra vær og føreforhold, fortsetter den spreke 80-åringen.

Gjengen i Torrevieja Minigolfklubb er ofte sammen på fritiden, da går de for eksempel på jazzkonserter rundt om i byen, eller arrangerer grillkvelder hjemme hos hverandre. Også har de begynt å reise sammen, og om ikke lenge er det duket for årets store høydepunkt.

– Den 27. oktober går turen til Mallorca. Der skal vi være med i en stor internasjonal minigolfturnering med 200 deltagere. Vi var der i fjor også, da var 16 av oss med, i år er vi 28, så vi får se hvordan det går. Festen vinner vi i hvert fall, gliser primus motor Wenche.  
 
Sjefen
Wenche Hornmoen styrer minigolfklubben med en autoritet selv Fidel Castro ville missunt henne. Men for de andre medlemmene later det til å være helt greit, de følger nøye med når Wenche gir instrukser. Det er liksom ingen tvil om hvem som er sjefen.

– Vi må ha regler her, sier Wenche diktatorisk, minigolfprosjektet er hennes hjertebarn.

Hver lørdag, etter endt match, er det premieutdeling. Det laget som vinner får sjampanje, og sisteplassen får sider. Beste spiller får en pokal, mens andre- og tredjeplassen blir premiert med henholdsvis medalje og en flaske vin. ”Hole in One” blir kreditert med en kjærlighet på pinne.

– Men jeg er ikke ferdig når premieutdelingen er over. Alle resultater skal arkiveres, og på slutten av året deler vi ut premier til de som har hatt færrest slag gjennom sesongen også videre. I tillegg følger jeg godt med på hvem som kommer og hvem som ikke kommer hver gang. De som ikke stiller bør ha en god grunn, jeg holder nøye regnskap, smiler den joviale ”minigolfsjefen”.
 
Debutanten
Den skandinaviske minigolfklubben i Torrevieja får stadig flere medlemmer, ryktet om den glade gjengen sprer seg over et stort område. Et av de ferskeste skuddene på stammen er Ottmar Brun. Han debuterer denne lørdagen.

– Det er første gangen jeg er med, men det blir definitivt ikke siste, turen går ikke hjem til Norge igjen før i februar.  En venninne av meg tipset meg om minigolfklubben. Målet i dag er og ikke komme sist. Det ser relativt greit ut foreløpig, det er folk som ligger dårligere an enn meg, sier Ottmar, som har hatt hus i Torrevieja i 8 år.

– Jeg trives forferdelig godt med dette her. Det er en gjeng med forskjellige mennesker i forskjellige aldre, som fungerer utrolig bra. Vi er en flokk med gode venner, nesten som en stor familie. Hver lørdagskveld går vi ut sammen. Da går vi først på restaurant, og så på et eller annet skjenkested etterpå. Det hender ofte at jeg ikke kommer meg hjem med ryggsekken min før langt ut på morgenkvisten, forteller Wenche før hun trekker over mot neste hull. Kampen nærmer seg ferdigspilt, det betyr at sjampanjekorkene snart skal sprettes. Deretter skal minigolfgjengen nok en gang ut på byen. Og om drøye tre uker skal de vise sine kunster på Mallorca.  
 

 
 
 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter