10 år i kiropraktikkens tjeneste

Publisert

Aleksander Bjargo etablerte Costa Blanca Kiropraktorsenter for 10 år siden. Nå heter klinikken Advanced Chiropractic, har langt flere medarbeidere og et bredere pasienttilbud. I praksis betyr det at nordmannen Bjargo og hans kone Melissa, som driver Helsekosten i samme bygg, har lykkes godt med businessen i Albir.

Aleksander Bjargo etablerte Costa Blanca Kiropraktorsenter for 10 år siden. Nå heter klinikken Advanced Chiropractic, har langt flere medarbeidere og et bredere pasienttilbud. I praksis betyr det at nordmannen Bjargo og hans kone Melissa, som driver Helsekosten i samme bygg, har lykkes godt med businessen i Albir.

Aleksander og Melissa Bjargo var på ferie på Costa Blanca i august 2003. Da fikk de øynene opp for hvor mange nordmann som bodde i området og hvor fint det egentlig var. De bestemte seg for pakke snippesken og satse i Spania.

        Vi angrer ikke en dag på vår avgjørelse. Det har vært 10 arbeidsomme, men samtidig inspirerende år, sier de to til SpaniaPosten.

Den første tiden bodde Aleksander og Melissa Bjargo i et leid hus i Polop. Der innredet de etter beste evne et behandlingsrom, slik at de kunne ta i mot de første pasientene. Det var altså enkle kår sammenlignet med dagens klinikk, men det fungerte fint og pasientene var fornøyde. Etter hvert forstod ekteparet at de måtte videre og valget falt på Albir.

        Vi vurderte å etablere oss i Alfaz del Pi, men vi satset til slutt på Albir. Det var en klok avgjørelse, mener Bjargo.

For vel tre år siden overtok Aleksander og Melissa Bjargo den velkjente Helsekosten, som ligger vegg i vegg med klinikken. Det har bidratt til ytterligere økt aktivitet i lokalene, men det har vært utfordrende tider i perioder. Det å drive helsekostforretning er nemlig ingen enkel sak, men nå har Melissa fått sving på sakene og er fornøyd med utviklingen.

        Det var mye å sette seg inn i til å begynne med. Ikke minst det å velge riktige produkter var utfordrende, men nå ser det ut for at vi har funnet produktmiksen vi skal ha. Det å ha en slik forretning ved siden av klinikken gir oss også positive synergier. Mange av pasientene stikker innom oss før eller etter behandling. De to virksomhetene utfyller hverandre, forteller Melissa Bjargo, som er utdannet kostholdsveileder.

        Hvilke produkter er bestselgerne?

        Kokosolje og Omega 3 er populært, men vi selger ganske mye forskjellig ut fra folks behov. Helsekost er generelt veldig populært i øyeblikket og stadig flere har fokus på sunn livsstil, sier Melissa. Hun har egen blogg hvor hun gir tips og råd om helse.

Kiropraktorklinikken går altså så det suser. To kiropraktorer, en fysioterapeut, en akupunktør, en kostholdsveileder, en pilatesinstruktør og en massør sørger for det. Behovet for å få hjelp for vonde rygger og stive nakker er tilstede hos både fastboende og feriegjester.

        Vi har mange nordmenn som pasienter, men stadig flere fra andre nasjoner oppsøker oss. Pasientgruppen er sammensatt og internasjonal.

        Er det mindre pågang om sommeren?

        Ja, det er nok noe stillere i sommermånedene. Imidlertid er det ingen stor forskjell, for folk trenger hjelp uansett årstid, sier kiropraktor Bjargo, som behandler alt fra spedbarn til kvinner og menn langt opp i 80-årene.

Noen retur til Norge er ikke samtaleemne. Forretningene går bra, Aleksander og Melissa Bjargo trives på Costa Blanca. Det gjør også ekteparets to små barn, så pasientene vil fortsatt bli behandlet av norsk autoriserte kiropraktor, Aleksander Bjargo og det vil være mulig å kjøpe helsekost av Melissa Bjargo i mange år ennå.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter