Med hele verden som arena

Publisert

I fire tiår har Sibylle Schlorlemmer Schlotter reist rundt i verden med sitt kamera. Det er ikke få motiver den tyskspanske fotografen har fanget med sin linse i løpet av denne tiden. Nå er hun aktuell med utstillingen Altea/ España desde los 70 – Altea/Spania fra 70-tallet.

Sibylle Schlorlemmer Schlotter ble født Darmstadt i Tyskland i 1947. Allerede i 1956 flyttet hun til Altea med sine foreldre. Hun føler seg i dag som et ekte tyskspansk blandingsprodukt.

– Jeg har ikke bodd permanent i Spania siden 50-tallet. Det har blitt noen år i Tyskland også. Dessuten har jeg bodd et par år i London. For øvrig har jeg vært på reisefot nesten hele livet, og det er ikke få land som har blitt besøkt. På grunn av språket er det særlig Latin-Amerika som har tiltrukket meg. Men jeg har også besøkt land som Israel, Egypt, Marokko, Australia, Indonesia, Burma og Thailand, for å nevne noen.

Tilbudt baby
Sibylle har knipset bilder av det meste, alt fra landskap og arkitektur til mennesker og dyr. En av hennes lidenskaper har vært å fotografere forskjellige kvinner fra verden rundt. Da har hun hovedsakelig fokusert på livets dagligdagse sider, ved å la sosiale, etniske og kulturelle elementer smelte sammen. Bildene viser hvordan disse tingene legger rammene for kvinnenes dagligliv i ulike deler av verden. I 2008 stilte hun ut sine kvinnebilder i Rådhusgalleriet i Oslo. Opplegget ble arrangert av Norske Kvinners Sanitetsforening.

– Det er klart at all reisingen har gitt meg inspirasjon og opplevelser utenom det vanlige. For ikke lenge siden var jeg tilbake i Peru etter 30 år. Det var litt av en forandring. Den evinnelige fattigdommen var ikke lenger så synlig. Men en av de sterkeste erfaringene gjorde jeg en gang i Bolivia. Landet var herjet av en tuberkuloseepidemi, og jeg kommer aldre til å glemme en lutfattig mor som satt i gaten og ville selge oss sitt nesten nyfødte barn. Hun viste at det mest sannsynlig ville rammes av sykdommen og dø innen kort tid. Hennes ønske var at vi skulle ta babyen med oss til Europa, forteller Sibylle.

Svarthvitt
Sibylles siste utstilling i sitt opprinnelige hjemland Tyskland, hadde den spanske påskefeiringen som tema. Men fotografi dreier seg ikke bare om å finne de riktige motivene, det er også mye teknikk. Ikke minst er riktig utstyr viktig for å garantere et ønsket resultat.

– De aller fleste bildene mine har jeg tatt med 6*6 negativ. Et format som er forebeholdt proffer. Jeg har og bruker digitalkamera, men foretrekker vanligvis tradisjonelt kamera. Særlig når det kommer til svarthvitt. Problemet er at det blir vanskeligere og vanskeligere å finne materiale, og når man endelig finner, er det relativt dyrt. Sier Sibylle, som syntes Altea har forandret seg både til det bedre og til det verre i løpet av alle de årene hun har bodd her.

Fotoutstillingen Altea / España desde los 70, kan ses i bygningen til Fundacion Eberhardt Schlotter i gamlebyen i Altea frem til begynnelsen av mars.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter