Bridgegruppa i Alfaz del Pi

Publisert

Den snart 40 år gamle bridgeklubben i Alfaz er stadig like populær…
Tirsdager og torsdager mellom 17.30 og 22.00, møtes mellom 40 og 50 entusiaster for å spille bridge i lokalene den Norske Klubben Costa Blanca på Alfaz del Sol. Denne tirsdagskvelden er 24 par, eller 48 spillere, påmeldt.    

Den snart 40 år gamle bridgeklubben i Alfaz er stadig like populær…
Tirsdager og torsdager mellom 17.30 og 22.00, møtes mellom 40 og 50 entusiaster for å spille bridge i lokalene den Norske Klubben Costa Blanca på Alfaz del Sol. Denne tirsdagskvelden er 24 par, eller 48 spillere, påmeldt.    

– Vi har et krav til medlemskap; man må ha spilt bridge minst fem ganger i løpet av det siste året. Men man må ikke være medlem for å komme og spille. Man må heller ikke ha med par, single spillere kan komme og danne par med andre single spillere, her er alle velkomne, forteller bridgegruppas leder Arne Nilsen.

Stor klubb
Bridgegruppa i Alfaz ligger under paraplyen til den Norske Klubben Costa Blanca, men den lever sitt eget liv og har sine egne regler. I motsetning til DNKCB, består bridgegruppa av flere nasjonaliteter, det er ikke et krav at man er norsk. For øyeblikket teller medlemsmassen; en nederlender, to-tre briter, og fire spanjoler.

– Det er en ganske stor klubb, vi har et sted mellom 60 og 70 medlemmer, og mellom 40 og 50 spillere hver gang, det betyr mellom 10 og 12 bord, selv om det på de aller dårligste kveldene kan det kanskje være nede i 8 bord, altså 32 spillere, sier Arne.

Turneringer og kurs
I tillegg til at bridgegruppa arrangerer intern vårcup i mars, og julecup i månedsskifte november-desember, jobber det relativt nyvalgte styre hard for å få til lagturneringer mot andre lokale og regionale bridgeklubber. Fra høsten av, etter at spillerne er tilbake fra sommerferie, håper styrelederen at disse turneringene skal komme i gang.
 
– Vi arrangerer dessuten bridgekurs. Et nybegynnerkurs for de helt uten grunnlag, og et videregående kurs for de som har unnagjort nybegynnerkurset og tilegnet seg litt spilleerfaring. Denne våren hadde vi 29 kursdeltagere fordelt på de to nivåene, det setter vi stor pris på, rekruttering er viktig, og vi merker en stadig økning i medlemsmassen, sier en godt fornøyd Arne Nilsen.

Begynnelsen   
Nils Uttersruds foreldre, Nils og Synnøve Uttersrud, kjøpte hus i Alfaz del Pi i 1969. De pasjonerte bridgespillerne var først med på å starte den Norske Klubben Costa Blanca. Snart fikk de ideen om også å danne en bridgeklubb.
 
– Mine foreldre hadde spilt bridge i alle år, da det viste seg at det var flere ivrige bridgespillere i miljøet her nede, brakte mor og far med seg alt nødvendig utstyr med seg fra Norge, og startet bridgegruppa i Alfaz i 1970, forklarer Nils Uttersrud.
 
– Til å begynne med holdt bridgegruppa til i et klasserom på en av de lokale barneskolene i området, men det gikk ikke lange tida før de ble kastet ut på grunn av for mye sigarettrøyk. Så ble det til at de spilte en periode hjemme hos hverandre, helt til de endte opp hjemme hos ei norsk dame i et stort hus i Alfaz, forteller han.

Stortrives
I 1989 reiste Nils Uttersruds foreldre hjem til Norge. Og Nils mister oversikten over klubbens utvikling de neste 12 årene, helt til han og kona Karin bosetter seg fast i Spania i 2001. De var godt kjent i Alfazområdet fra før, og veien til bridgegruppa, som hans foreldre en gang hadde vært initiativtagere til, var ikke lang.   

– Vi stortrives her, gjennom bridgegruppa fikk vi sosial omgang og nye venner med en gang vi kom ned. Det er også morsomt å se at klubben som mine foreldre startet for snart 40 år siden, stadig er like populær. Faren min lever forresten enda, han har akkurat fylt 101. Bridgen har han lagt på hylla, men det er mest av fysiske årsaker, han er fortsatt klar i hodet, avslutter Nils Uttersrud.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter