Murcia-flyplass-San-Javier
Murcia-flyplass-San-Javier

Murcia flyplass ligger rundt 30 kilometer syd for Torrevieja, et godt stykke unna Murcia by. Den ganske lille flyplassen ligger ved byen San Javier ved kysten av Mar Menor og den mottar i overkant av en million reisende i året. Trafikken flytter til Covera 15. januar.

Fra 14. januar 2019 stenges flyplassen i Murcia-San Javier for rutefly. Militære som eier flyplassen og driver pilot-trening får da flyplassen for seg selv. Den relativt nye flyplassen Covera, som ligger nærmere Murcia, overtar passasjertrafikken. Det er få avganger i Januar noe som gjør overgangen enklere.

Direktefly fra Norge til Murcia-San Javier

Avhengig av sesong flyr Norwegian direkte fra Murcia flyplass til Bergen, Oslo-Gardermoen, Stavanger og Trondheim.

Med Ryanair kan man fly direkte fra Murcia til en rekke destinasjoner i Storbritannia i tillegg til Frankfurt og Eidhoven. TUI har ruter deler av året til Antwerpen og Brussels. I tillegg flyer easyJet, Jet2 m.m. ruter fra flyplassen San Javier.

Flyplassen er eid av det spanske militæret som deler av døgnet bruker den til opplæring av sine piloter.

Buss og taxi fra Murcia flyplass

Flyplassen ligger ganske langt unna Murcia by og det går sakte å komme seg til og fra flyplassen med offentlig transport. Det går en busslinje inntil Murcia by fra flyplassen operert av selskapet Latbus. så en taxi til Murcia vil koste 70 Euro, legg til 30% for helg og helligdager.

Leiebil fra Murcia flyplass

Leiebil er billig i Spania og flyplassens beliggenhet gjør dette alternativet til det enkleste. SpaniaGuiden er en norsk tilbyder av leiebil på Murcia flyplass.

På ferie til Murcia? Les våre reportasjer fra Murcia området, utflukter, fiestas, guider, golf og SPA.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

85 − = 76