Baños de Fortuna – Camping og helsebringende kildevann

Publisert

Siden romertiden har folk valfartet til byen Fortuna rundt 25 kilometer nord for Murcia. Distriktet regnes som et av de viktigste turiststedene i Spania når det gjelder helse og velvære. Også mange skandinaver har oppdaget Baños de Fortuna.

De naturlige varme kildene stiger opp fra jorden flere steder og holder en temperatur på 52-53 grader Celsius. Vannet skal være svært rikt når det gjelder helsebringende innhold, og har i alle år vært populært for folk med kroniske lidelser og reumatisme. I tillegg er det også populært som badested av en annen grunn, vannet i bassengene her holder 35 varmegrader året rundt.

Spaet ble brukt både av romere og maurere inntil det ble forlatt. I 1860 ble stedet kjøpt opp av Juan Cascales Font som bygde Hotel Balneario i Leana. Det termiske badet ble bygget på slutten av det 19. århundret. Spaet ble totalrenovert på 1990-tallet og tilhører fremdeles samme familie som bygget det.

Romerske ruiner

Baños de Fortuna er kjent for sine varme kilder og har vært benyttet til dyrking av helse og skjønnhet helt tilbake til romertiden. Ruinene har vært kjent siden de ble oppdaget i 1999 og siden har det vært utført utallige utgravninger på stedet hvor det blant annet er funnet basseng og vannkanaler. Dette er ett viktigste romerske funnene som er utgravd i Spania.

LA FUENTE, har et eget SPA også åpent for de som ikke er gjester ved campingplassen.

Hotell eller camping?

Hotellene Balneario, Victoria og España ligger ved Leana Balneario, det mest kjente helse- og badestedet i Baños de Fortuna, men det finnes også et annet, om enn litt mer ukjent, bade- og helsested: La Fuente.

La Fuente, SPA og campingplass

La Fuente ligger nedenfor Leana, og ved første øyekast ser det kun ut som en campingplass. Dette er feil. La Fuente har også sine egne varme kilder, og kan skilte med et 15 meters basseng bestående av forskjellige boblebad, boblesenger, jacuzzy, jetstråler og massasjemuligheter for rygg og nakke. Vannet har en temperatur på rundt 36 grader, og deler av bassenget er overbygget av glasstak, mens resten er under åpen himmel.

I tillegg til å ha utleie av bungalower og rom, tilbyr også La Fuente campingturister store, flotte parseller for oppstilling av campingvogner og campingbiler. Plassene har alle fasiliteter, en del av dem har også egne baderom.

Grøfte-SPA

Ett av disse var meget populært blant befolkningen, men dette var ikke akkurat noe luksusbasseng: I en fordypning langs veikanten på den lokale veien fra Baños de Fortuna mot Fortuna var vannet varmt og i stadig bevegelse. Her fant vi hver gang vi reiste forbi nye ansikter som benyttet plassen, enten det var for å bade, eller for å vaske tøy. På oversiden av dette improviserte badekaret i mur stod det skrevet med rød skrift: Perros No! Hunder ingen adgang!

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter