Vindpark utenfor Fuengirola og Marbella med flytende vindturbiner

Publisert

Vindparken som er planlagt mellom 25 og 40 kilometer ute i havet utenfor Fuengirola og Marbella, kan bli flytende. Tidlig i år godkjente regjeringen vindparken, som vil dekke et område tilsvarende 30 000 fotballbaner.

I stedet for de 55 vindturbinene som er montert på havbunnen, kan det bli fortøyde flytende vindturbiner som dekker et område på størrelse med Kanariøya El Hierro.

Det vil gi strøm til 660 000 husstander, ifølge tall fra universitetet i Málaga, noe som er mer enn de 649 000 husstandene som i dag bor i Málaga-provinsen.

De 55 toppmoderne vindturbinene vil til sammen produsere 990 megawatt strøm når de er i full drift i 2030.

Bak prosjektet står konsortiet IberBlue Wind, som består av irske Simply Blue Group, som spesialiserer seg på flytende vindturbiner, samt spanske Proes Consultores, Amper og FF New Energy Ventures (FF NEV).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter