Vannrestriksjoner på Costa del Sol lettes

Publisert

En avgjørelse er ventet når den andalusiske regionalregjeringen møtes neste uke for å evaluere den nåværende situasjonen. Møtet var opprinnelig berammet til denne uken, men den regionale regjeringen ønsker å vente til neste uke.

De regionale myndighetene vil overlate ansvaret til hver enkelt kommune, som selv avgjør om de vil gi tillatelse til å fylle bassengene. Oppmykningen av vannrestriksjonene åpner også for levering av vann med tankbiler.

I neste uke møtes det regionale utvalget som koordinerer restriksjonene i vannforbruket, for å fastsette hvilke regler som skal gjelde.

Ifølge den informasjonen som er mottatt så langt etter den regnfulle påskeuken, vil restriksjonene bli lempet.

Utgangspunktet for vedtaket er at hver enkelt kommune kan bestemme om de vil tillate påfylling og fullfylling av bassenger dersom de er i stand til å overholde retningslinjene som er satt for vannforbruket.

Den enkelte kommune må tilpasse situasjonen slik at grensene ikke overskrides og gi en forsyningsgaranti.

  • Alt avhenger av deres kapasitet til å nå 180, 200 eller 225 liter per innbygger per dag. Vi ønsker alltid at restriksjonene skal være fleksible. Hvis det er mulig, vil vi alltid forsøke å gjøre det, men det avhenger av den enkelte kommunes evne til å spare vann”, sier Carmen Crespo, landbruksminister i Andalucía, til Diario Sur.

Benalmádena, en kommune som har mange villaer med basseng, har bedt den regionale regjeringen om å være mer fleksibel når det gjelder å hjelpe hage- og bassengselskaper.

  • Samtidig oppfordrer kommunen folk til å være forsiktige og ikke sløse unødvendig med vannet. “Tørken fortsetter, men vi ønsker å vise vår solidaritet med bedriftene og de som jobber med hager og bassenger”, sier Juan Olea, Benalmádenas rådmann med ansvar for vann.

Regnet som falt på Costa del Sol under Semana Santa har endret bildet for sommeren. Situasjonen er fortsatt bekymringsfull, men ikke like katastrofal som for bare noen uker siden.

Ifølge den regionale regjeringen i Andalucía er den nåværende situasjonen som følger:

Det er forbudt å vanne hager, parker og grøntområder, både offentlige og private. Det er også forbudt å vaske gater, fortau og fasader, både offentlige og private, unntatt av helsemessige årsaker.

På samme måte er det forbudt å fylle private bassenger. Forbudet gjelder både vann fra det offentlige nettet og transport med tankbiler, såkalte “camiones cuba”. I dag regnes hotellbassenger som offentlige, og de er derfor unntatt fra denne forskriften, i likhet med svømmebassenger.

Det er bare tillatt å fylle sjøvannsbassenger med sjøvann hvis anlegget er riktig tilpasset og sertifisert.

I dag er også bilvask forbudt, unntatt i godkjente anlegg med egen vannbehandling. Fontener og kunstige innsjøer som ikke har resirkuleringssystemer, kan heller ikke brukes.

I tillegg er offentlige stranddusjer stengt. Det er ikke tillatt å bruke vann fra brannhydranter uten tillatelse, unntatt i tilfelle brann.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter