Turistene får ikke reise inn i Andalucia

Publisert

Den regionale myndigheten for Andalucia, junta de Andalucia, har annonserte onsdag 28. at man «stenger» regionen i ti dager, til og med 9. november.

Det primære målet er å hindre at folk beveger seg fra regioner i innlandet med høy smitte ned til kysten utfartshelgen rundt allehelgensdag. Man ønsker samtidig å hindre at folk reiser fra Madrid til sine ferieboliger på Costa del Sol. Madrid-regionen har under hele pandemien hatt noen av Spanias høyeste tall.

Det er nå bekreftet at reiseforbudet inkluderer reisende som ankommer Malaga-flyplass uten «gyldig grunn». Det betyr at vanlige turister ikke ville kunne reise inn i Andalucia. De som er residente vil, som under hele karantene-perioden denne våren, fortsatt kunne reise hjem til sine boliger på solkysten.

Det er lov å reise gjennom Andalucia på transit om den endelige destinasjonen ligger utenfor regionen. De som reiser i jobbsammenheng kan fritt reise inn i regionen så lenge dette kan dokumenteres.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: