Tromsø slo Malaga for å bli Europeisk ungdomshovedstad 2026

Publisert

Tromsø har fratatt Málaga tittelen Europeisk ungdomshovedstad 2026.

For tredje gang på rad, og for andre gang på kort tid, har Málaga tapt et stort internasjonalt arrangement. Juryen i European Youth Forum (EYF) besluttet 27. november at Tromsø skal tildeles vertskapet for 2026. Beskjeden ble møtt med stor skuffelse, ettersom Málaga hadde håpet på en slags trøstepremie etter at provinshovedstaden på Costa del Sol tidligere i år gikk glipp av verdensutstillingen i 2027. Málaga ble heller ikke utnevnt til europeisk kulturhovedstad.

Det var ikke bare Málaga som var skuffet over valget av Tromsø. De andre kandidatene var Sarajevo (Bosnia-Hercegovina), Smyrna (Tyrkia) og Vila do Conde (Portugal). Den andalusiske EU-parlamentarikeren Loli Caetano og Malagas ungdomsbyråd Mercedes Martín understreket i sine taler at kandidaturet har styrket byens engasjement for å lytte til og inkludere de unge i byens fremtid. Det melder La Opinión de Málaga.

Til tross for tapet har Málaga til hensikt å fortsette sine ungdomstiltak. Blant de planlagte tiltakene er opprettelsen av et lokalt ungdomsråd, utformingen av et manifest for ungdomsrettigheter, åpningen av en kommunikasjonskanal på WhatsApp og opprettelsen av medvirkningsfora. Disse initiativene har som mål å øke ungdommens engasjement i utviklingen av kommunen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter