Torrox marina østlige Costa del Sols “Puerto Banús”

Publisert

Andalucias nye president, Óscar Medina, sier at den planlagte fritidshavnen i Torrox skal bli den østlige Costa del Sols egen Puerto Banús. Den planlagte golfbanen ved siden av havnen vil også bli en pådriver for dette.

Torrox øst for Málaga vokser og hadde 20 917 innbyggere ved utgangen av fjoråret. Dermed skrives det historie i Torrox, som for første gang passerer 20 000 innbyggere. Det betyr at Torrox er den 17. største kommunen i Malaga-provinsen.

I tillegg nærmer Torrox seg nabokommunen Nerja, som hadde 21 450 innbyggere, en økning på 432 personer. Torrox vokser mer med 1 060 nye registreringer. Nerja har lenge vært populært blant svenske og norske pensjonister. Den nye havnen skal bygges på grensen mot nettopp Nerja.

Kommunen har flere spennende prosjekter på trappene, fortalte Óscar Medina i TV-programmet La Alameda i forrige uke.

  • Den planlagte fritidshavnen Puerto Deportivo skal bli den østlige Costa del Sols egen Puerto Banús. “Havnen vil også bli en modell for bærekraft”, sier Medina. Den planlagte golfbanen ved siden av havnen har også sin egen referanse.
  • Den blir som den østlige Costa del Sols eget Sotogrande for utlendinger, luksus-, hotell- og shoppingområde, alt knyttet til kvalitetsturisme.

Men det skal også investeres i innbyggerne sier han:

  • Flere parkeringsplasser, grønne områder og parker. I tillegg er vi en av de relativt få kommunene i Andalucía som har gratis kollektivtransport i kommunen for innbyggerne. Vi lover å satse på kultur-, idretts- og fritidsaktiviteter i fremtiden.

Landbruket er en av bærebjelkene i Torrox’ økonomi. Vanningen er utvidet, og det brukes renset vann fra to renseanlegg. Bøndene i Torrox bruker den nyeste teknologien for å spare vann”, sier Óscar Medina.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter