Tørke: den største bekymringen for innbyggerne i Malaga

Publisert

Nesten en tredjedel av innbyggerne mener at mangel på vann er det problemet som bekymrer dem mest, ifølge en provinsundersøkelse som ble presentert av provinsens myndigheter.

Mangelen på nedbør og tilstanden til provinsens vannmagasiner påvirker stemningen blant innbyggerne i Malaga. Dette er hovedproblemet for 31,8 % av innbyggerne i Malaga-provinsen, ifølge den siste Madeca-rapporten som torsdag ble lagt frem av Diputación, Malagas provinsmyndighet, om en vurdering av vannsituasjonen. Deretter følger boligprisene (12,4 %) og arbeidsledigheten (12,2 %) med god avstand.

I en spørreundersøkelse blant 2400 voksne mener 41 % av de spurte at det mest hensiktsmessige tiltaket er å bygge avsaltingsanlegg, mens 22 % mener investeringer i vanninfrastruktur. På tredjeplass kommer vannsparing i husholdningene.

Årsrapporten ble presentert av presidenten for Diputación, Francis Salado, som konstaterte at 72 % av innbyggerne i Malaga har en “god” eller “svært god” oppfatning av dagens situasjon. Undersøkelsen viser at innbyggerne i Sierra de las Nieves og den vestlige delen av Costa del Sol er de som forstår situasjonen best, etterfulgt av innbyggerne i Guadalhorce-dalen.

I tillegg mener 47,6 % at dagens situasjon er “bedre” eller “mye bedre” enn for to år siden, mens 22 % mener den er “uendret” og 25 % mener den er “verre”. Og 68 % av innbyggerne har en “god” eller “meget god” oppfatning av kommunen de bor i. Disse tallene er spesielt positive i Sierra de las Nieves (75 %), i Antequera-regionen (74,3 %) og på den vestlige Costa del Sol (71,7 %).
Politikken bekymrer

På nasjonalt nivå gir barometeret politikerne en kraftig smekk på fingrene. 45 % av de spurte sier at det største problemet er politikken generelt, etterfulgt av arbeidsledighet (11 %) og boligprisene (5,2 %). I lys av disse resultatene mente Salado at det er “svært bekymringsfullt at politikk og dermed politikere oppfattes som hovedproblemet i landet vårt”, og påpekte at dette ifølge undersøkelsen er “tre ganger mer bekymringsfullt enn arbeidsledighet, åtte ganger mer enn boligpriser og ti ganger mer enn helse eller tørke”.

I undersøkelsen ble innbyggerne også spurt om hvilke offentlige myndigheter de mener fremmer provinsens utvikling mest: 30,4 % svarte Junta de Andalucía, 20,4 % Diputación, 19,4 % kommunestyret, mens kun 6,5 % svarte nasjonale myndigheter. Salado forklarer at oppfatningen av Diputación er på vei opp, ettersom den har økt med 1,7 %.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter