Tívoli World i Benalmádena kan åpne igjen

Publisert

Covid-19 og pengeproblemer har ført til at Tivoli World på Costa del Sol har vært stengt for turister. Men en merkelig finurlighet har gjort at de ansatte har fortsatt å møte opp på jobb. Samtaler mellom flere parter er i gang for å gjenåpne Tívoli World i Benalmádena. Politikerne håper at fornøyelsesparken snart vil åpne igjen, men erkjenner at det gjenstår en komplisert prosess.

Tivoli World åpnet i 1972 og ble i løpet av de neste fem tiårene et av de mest populære stedene for turister som besøkte feriestedet i Sør-Spania.

Grupo Tremón, som forvalter området, har ennå ikke vært villig til å overta driften av parken og åpne den. Årsaken er at de har arvet en stor gjeld fra den forrige eieren. Derfor er en gjennomtenkt økonomisk plan for gjenåpningen også en viktig del av diskusjonene. Mandag møtte også ordfører Juan Antonio Lara de ansatte på banen.

Ansatte møter likevel på jobb

Men til tross for at parken ble lagt i møllpose på grunn av Covid og deretter pengeproblemer, fortsetter en rekke ansatte å møte opp hver dag. Den spanske fornøyelsesparken, som høres ut som noe fra en Disney-ungdomsfilm, er sannsynligvis det best bevarte forlatte turistmålet i Europa, om ikke i hele verden, takket være personalets kontinuerlige vedlikehold.

Men i likhet med så mange andre turistattraksjoner ble det tvunget til å stenge i 2020 etter at pandemiske reiserestriksjoner og tiltak for sosial distansering bidro til å ødelegge den lokale turistøkonomien.

Forlystelsene ble kortvarig gjenåpnet i to måneder, men stengte igjen i fjor da eierne av Tivoli begjærte seg konkurs og innledet en rettslig strid om pengene de angivelig skyldte.

De ansatte får ikke får lønn, men samtidig ikke har lov til å søke annet arbeid, om de gjør det vil de minste sine rettigheter. I stedet for å bli sittende hjemme, bestemte arbeiderne seg for å møte opp i parken hver dag og sørge for at attraksjonene og fasilitetene ikke forfaller.

Det konstante vedlikeholdet har holdt den forlatte opplevelsesparken i Benalmadena – som ligger ca. 15 km fra Malaga – i en fantastisk stand.

Ville stjele aluminium og kobber

I følge lokale medier gikk de fantomansatte under radaren helt til tre lokale innbyggere forsøkte å bryte seg inn og stjele utstyr fra det nedlagte området og oppdaget at fornøyelsesparken fortsatt var bebodd.

Juan Ramon Delgado, president for Salvemos Tivoli-gruppen, redegjorde for den vanskelige avgjørelsen de ansatte står overfor.

“Attraksjonene er der fortsatt, mange meter med elektriske kabler, samt maskiner i barene og isbarene”, sier Delgado.

“De leter først og fremst etter aluminium og kobber.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter