Tidenes varmeste januar på Costa del Sol

Publisert

Málaga-provinsen har opplevd den varmeste januar som er registrert i år, med en gjennomsnittstemperatur på 12,7 grader. Det er 3,1 grader høyere enn gjennomsnittet for de siste 60 årene.

Tall fra den statlige værtjenesten Aemet bekrefter den nye temperaturrekorden for januar. Den forrige rekorden ble satt i 2016 med et gjennomsnitt på 11,5 grader, som nå er overgått med mer enn én grad. Det skriver La Opinión de Málaga.

De uvanlig høye temperaturene har gjort at det i år har vært mange strandgjester på Costa del Sol allerede i januar. På nyttårsdagen ble det registrert maksimumstemperaturer på 21 grader, og 26. januar ble det målt over 27 grader i Coín. I hele Spania var halvparten av dagene i januar varmere enn normalt, og hele 82 temperaturrekorder for måneden ble registrert over hele landet.

Den største bekymringen er den akutte vannmangelen i Málaga-provinsen og andre steder, og Aemets prognoser tyder på at også februar vil bli tørrere enn vanlig. Myndighetene har allerede varslet at det trengs rikelig med nedbør i månedene som kommer for å unngå omfattende vannrestriksjoner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter